In april dit jaar ben ik naar de cabaretvoorstelling geweest van Dorine Wiersma. Ik schreef daar toen het volgende over:

Dorine Wiersma is cabaretière (naast gitaardocent) en heeft op dit moment een show waarin ze (in elk geval tijdens de eerste helft) zo ongeveer het hele sceptisch woordenboek m.b.t. de antroposofie gebruikt, naast een hoop andere zweeftermen. Afgelopen zaterdagavond (16 april) zag ik haar show en na afloop had ik spierpijn in mijn lachspieren, omdat mijn gezicht tussen het lachen door slechts verviel naar een dikke grijns.

Wiersma woont in Zeist, volgens haar het antroposofisch centrum van Nederland. En op de vrije school waar kinderen leren haken, volksdansen, bamboeblokfluitjes maken, vormen kinderen die niet van de ‘nieuwe tijd’ zijn, een afkorting (PDD-NOS, ADD, etc) of spannende allergie hebben, kortom, die ‘normaal’ zijn, het buitenbeentje. Iedere straat heeft wel een auralezer, een dierenfluisteraar (die voorheen alleen fluisterde met levende, maar sinds de crisis ook met overleden dieren), of een buurvrouw die adviseert ‘meer rood te dragen’ omdat dat het innerlijke blauw naar buiten brengt.

Luister even naar het liedje wat Wiersma speelde tijdens een interview bij radio RTV Utrecht, vanaf 6:22, voor een tipje van de sluier.

[audio:http://mediaplayer.rtvutrecht.nl/stream/94c55084.mp3]

Als de player niet werkt, klik dan hier.

Ik schreef toen dat haar voorstellingen nog slechts tot het einde van april te zien waren, maar gelukkig zijn er inmiddels nog meer voorstellingen gepland. Hoewel we even gepoogd hebben om de show professioneel te laten opnemen, is daar tot op heden nog geen concreet plan uit naar voren gekomen. U zult dus echt zelf naar de voorstelling moeten gaan, maar dat is niet bepaald een straf ;). Klik hier voor de agenda.

Hieronder haar promofilmpje ‘Zwevend Zeist’:

Steun Kloptdatwel

Zwevend Zeist 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.