Hoax Archive

Knotsgekke Janet Ossebaard scoort met knotsgekke complotvideo’s

De Nederlandse Janet Ossebaard draait al jarenlang mee in paranormale en pseudowetenschappelijke kringetjes. Zij was vooral bekend vanwege haar flauwekul omtrent graancirkels en als fangirl van Robbert van den Broeke. Enige tijd terug heeft zij zich volledig gestort op de volkomen gestoorde Qanon-samenzweringstheorieën en heeft met een

Nee, de ziekte van Lyme is geen biologisch wapen losgelaten door het Pentagon

Ook al moet het Pentagon nu van het Huis van Afgevaardigen uitzoeken of de ziekte van Lyme niet stiekem in een laboratorium is ontwikkeld als biologisch wapen, is er voor die theorie geen enkel bewijs.

Toeristen op de evenaar foppen met het Corioliseffect

Het verhaal dat het water in badkuipen en wastafels bij het leeglopen op het noordelijke en zuidelijke halfrond een tegengestelde richting op draait, zal wel bekend zijn. En vermoedelijk ook wel dat het een broodje aap is dat je dit in de praktijk kunt waarnemen, daarvoor is

20 duizend lezers van Niburu.co zwaar teleurgesteld

In juni dit jaar zette Niburu.co een poll op om te kijken wat hun lezers dachten over de planeet Nibiru die op 23 september zichtbaar zou moeten zijn. 20.000 lezers waren ervan overtuigd dat de planeet niet alleen zichtbaar zou zijn op 23 september maar dat de

BREKEND: Trump wil homeopathie invoeren

Volgens insiders gaat de aanstaande president van de VS, Donald Trump, de Obamacare niet afschaffen, maar wel flink bezuinigen op de kosten. Hij wil de dure medicijnen vervangen door homeopathie.

De graancirkeltuthola en de Olivers Castle hoax

Graancirkelgelovige Monique Klinkenbergh toont filmpje bij RTL Late Night dat reeds jaren geleden als hoax is ontmaskerd.

Robbert ziet ze vliegen

Robbert 'genverbrander' van den Broeke legde tot twee keer toe een ufo op bewegend beeld vast. Het is vrij duidelijk hoe hij deze filmpjes in elkaar draait.

EO trapt in hoax: christen werpt zich voor de leeuwen

“Christen gooit zichzelf voor de leeuwen” kopt op 14 maart het bericht op de EO-site met nieuwtjes voor de (goed)gelovige bezoeker. Tijdens een safari in het Zuid-Afrikaans Krugerpark zou ‘christen-zionist’ Alec Ndiwane opeens de sterke drang hebben gevoeld om zich voor het groepje leeuwen te werpen, dat zijn

De Patterson-Gimlin Bigfoot film

In een bewerking van de bekende Bigfootfilm van Patterson en Gimlin is net wat beter te zien hoe het Sasquatchvrouwtje (of iemand in een apenpak) de droge rivierbedding oversteekt.

Ultra-Psychonics

Het radioprogramma This is American Life over de frappante achtergrond van een boek vol pseudowetenschappelijke nonsens uit 1975

Britse scholier fotografeert geest van Schotse soldaat op Duits oorlogskerkhof

Die jeugd van tegenwoordig, niet te vertrouwen!

Demon op camera vastgelegd in ziekenhuis

Griezelig beeld van een bewakingscamera in het ziekenhuis

Fukushima Hoaxes

Talloze onzinverhalen met een link naar het nucleaire ongeluk worden actief verspreid op Internet

Kwakzalverij in sterrenkeuken?

Een nieuw restaurant in Amsterdam claimt een wereldprimeur te hebben met genboosters, met natuurlijk DNA extracten verrijkt voedsel en goed voor van alles.

Chemtrail hoax

Heeft het zin om complotdenkers met nepinformatie te foppen om zo hun goedgelovigheid aan te tonen?

Monster van Loch Ness legende viert 80ste verjaardag

In de 80 jaar dat Nessie bestaat, blijven er foto's opduiken waarop ze te zien zou zijn.

Waarom de Moon-hoax onzin is

Waren er mensen op de maan? Geen idee, maar ze konden het in elk geval niet faken.

Is die foto echt of nep?

Van digitale afbeeldingen is niet meer makkelijk te bepalen of ze echt zijn of gemanipuleerd. Software kan helpen die vraag te beantwoorden.

Zo maken ze het ons wel heel makkelijk

Er verschijnen teveel UFO filmpjes op Internet om allemaal door te prikken, maar bij deze is het wel erg makkelijk.

Graancirkelseizoen 2012 in Engeland

Ook in 2012 werden er weer een paar bijzonder fraaie graancirkels gemaakt in Engeland. Nederland blijft ver achter in creativiteit en uitvoering.