UFO Archive

Al bekende ufo-video’s nu officieel vrijgegeven door Pentagon

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft dan eindelijk de originele bestanden vrijgegeven van de ongeïdentificeerde objecten die eind 2017 voor nieuws zorgden (zie: Commercieel UFO-onderzoek). De video’s, opgenomen door marinepiloten, waren indertijd beschikbaar gekomen via een lek, de authenticiteit heeft eigenlijk nooit ter discussie gestaan. De US

Geheim Pentagonprogramma had niets met onderzoek naar ufo’s te maken

Het Pentagon ontkent nu dat het 22 miljoen dollar kostende geheime Advanced Aerospace Threat Identification Program dat in 2017 aan het licht kwam, iets met ufo-onderzoek van doen had.

Blauwe ufo boven Loosdrechtse plassen is Vega

Met enige regelmaat sturen mensen mailtjes naar Stichting Skepsis om een bijzondere ervaring te delen. Vaak hebben ze zelf al een (soms vergezochte) verklaring en willen ze weten wat ‘de skeptici’ er van denken. Als beheerder van het algemene mailadres van Skepsis zie ik dat soort mails

Nepvideo van VN vergadering over ‘first UFO contact’

De middelen om video’s op overtuigende manier te bewerken komen steeds meer binnen eenieders bereik. Kijk de volgende video, waarin we een deel van een vergadering bij de Verenigde Naties te zien krijgen die eigenlijk geheim zou moeten zijn gebleven, maar door iemand met een mobieltje stiekem

Door piloten waargenomen UFO bij Ierland is zeer waarschijnlijk een meteoor

Volgens astronoom David Moore is de ufo voor de kust van Ierland een meteoor. Meldingen van een vuurbal door waarnemers op de grond wijzen daar sterk op.

Commercieel UFO-onderzoek

Tussen 2007 en 2012 blijkt het Pentagon in het geheim 22 miljoen dollar doorgesluisd te hebben naar een vriendje van een belangrijke Democratische senator om ufo's te onderzoeken.

20 duizend lezers van Niburu.co zwaar teleurgesteld

In juni dit jaar zette Niburu.co een poll op om te kijken wat hun lezers dachten over de planeet Nibiru die op 23 september zichtbaar zou moeten zijn. 20.000 lezers waren ervan overtuigd dat de planeet niet alleen zichtbaar zou zijn op 23 september maar dat de

Unacknowledged op Netflix – herkauwde onzin van Steven Greer

De nieuwe documentaire van ufoloog Steven Greer biedt niets nieuws. Het is een opeenstapeling van oude, meestal onderuit gehaalde, ufo-verhalen van zijn Disclosure project en een uiterst bizarre complottheorie.

De Zware Beproevingen van Bart van H.

Volgens complotdenkerswebsite niburu.co is Stichting Skepsis een verlengstuk van een heel doortrapte overheid, die er o.a. op toeziet dat UFO-meldingen de doofpot ingaan.

Chileens ufo-bureau ziet ze weer eens vliegen

Het Chileens overheidsbureau CEFAA heeft weer iets gezien wat ze niet begrijpen: een vliegend object dat volgens hun tweejarige analyse geen vliegtuig kan zijn. Skeptici vinden binnen no time een antwoord.

Te ouwe meuk – Wedge of Aiud

Een millennia oud aluminium onderdeel van een ... ufo ...? Of heeft iemand een beter idee?

Robbert ziet ze vliegen

Robbert 'genverbrander' van den Broeke legde tot twee keer toe een ufo op bewegend beeld vast. Het is vrij duidelijk hoe hij deze filmpjes in elkaar draait.

Joe Nickell in ‘De echte X-files?’

Vice.com maakte onlangs een aardige documentaire over ufologie. Belangrijkste persoon in deze bijna 19 minuten durende documentaire is Joe Nickell, een van de bekendste onderzoekers van paranormale verschijnselen en Senior Research Fellow van het Committee for Skeptical Inquiry (CSI).

Alien op ‘Roswell Slides’ blijkt Indiaanse mummie

Vele duizenden mensen betaalden een fikse entree om teleurgesteld te worden met een paar dia's die slecht onderzocht bleken. Opzet of een oprechte vergissing?

Vermoedelijk nep: neerstortende UFO met ‘orb’ boven Californië

Er lijken genoeg argumenten te zijn om het filmpje als hoax te bestempelen.

Neil deGrasse Tyson over UFO’s

Mag hij dat soort vragen wel beantwoorden?

Chileens UFO-bureau toont weer z’n onkunde

CEFAA trekt rare conclusies op basis van vage foto's

Skepsis congres 2013 – Dap Hartmann – Uitzonderlijke beweringen vereisen uitzonderlijk bewijs

Dr. L. Hartmann is astronoom en universitair hoofddocent innovation management and entrepreneurship aan de TU Delft.

Uit Skepter: De UFO van Rendlesham Forest

Hoe het verhaal rond het Roswell van Groot-Brittanië de wereld in kwam en steeds verder werd aangedikt.

Serieus UFO onderzoek

De UFO gezien vanaf het strand van Marblehead kon worden geïdentificeerd door gebruik te maken van online beschikbare data