Johan Braeckman gaf tijdens het 6e Skeptisch Wereldcongres een voordracht over de opkomst van het creationisme:

Een van de opmerkingen die me opviel tijdens Braeckmans voordracht was dat het volgens hem gaat om ingroup/outgroep: je kan het niet uitleggen, het is een ‘wij’ tegen ‘zij’ (gelovigen & niet-gelovigen). Alsof een PSV’er aan een Ajacied uit gaat leggen dat PSV beter voetbalt dan Ajax. Het zal gewoon niet geaccepteerd worden. Het idee moet van binnenuit komen, anders zal er geen verandering plaatsvinden.

 

Hieronder staan enkele (luister)boeken van Johan Braeckman. Als ze via de onderstaande link gekocht worden dan steun je automatisch Kloptdatwel. (Alvast heel erg bedankt!)

Steun Kloptdatwel

Johan Braeckman - The Rise of Creationism 11Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.