Een jonge atlete uit Whitley County (Indiana, VS) die mee wilde lopen in een cross country wedstrijd werd onaangenaam verrast toen ze het haar toegewezen rugnummer zag: 666, het Getal van het Beest. Omdat ze het dragen van dit duivelse nummer onmogelijk met haar religieuze overtuigingen in overeenstemming kon brengen, probeerde ze een ander rugnummer te krijgen. Tevergeefs. Er zat toen maar één ding op: niet starten.

Meer over dit bijgeloof en merkwaardige voorvallen die er mee te maken hebben, kun je lezen in het artikel van Peter Burger op de site van Skepsis: Van Hitler tot Hoenderloo – De vele gedaanten van ‘Het Getal van het Beest’ (Skepter 8.4):

In hoofdstuk 13 van Openbaring, het laatste en raadselachtigste boek van de Bijbel, ziet Johannes in een visioen twee monsters, een ‘beest uit de zee’ en een ‘beest uit de aarde’. Het beest uit de aarde is te herkennen aan een getal: 666. Over de betekenis van dit getal wordt al twintig eeuwen gespeculeerd.