‘Zweinstein’ in Meppel is geen HBO 1Geenstijl schreef 4 januari over de Hogeschool Natuurlijke Gezondheid (HNG) omdat ze verbaasd waren toen ze bovenstaand tweetje van de HGN zagen:

Maar opleidingen Natuurgeneeskunde (voor Mens, Dier en Reflexologie) een HBO-sticker geven alsof er daadwerkelijk nuttige dingen geleerd worden, is natuurlijk te zot voor woorden.

Voorheen heette de HNG nog Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen maar men besloot dat HBO en Hogeschool toch wat beter stond. Dit zou namelijk wat meer leerlingen kunnen aantrekken aangezien de academie op sterven na dood was.

Donderdag 6 januari kon Geenstijl met een gerust hart schrijven dat de onderwijsinspectie dezelfde mening als Geenstijl had. De termen geaccrediteerd en HBO mogen door de hogeschool niet meer gevoerd worden. Volgens directeur Jan Kruize zijn ze wel degelijk door alle beroepsverenigingen geaccrediteerd. Maar de inspectie heeft natuurlijk het hoogste woord en zegt dat deze termen beschermd zijn.  Ze mogen ze zich wel ‘erkend’ noemen en in plaats van een HBO-opleiding moet het een ‘opleiding op HBO niveau’ worden.

Directeur Jan Kruize in een interview met RTV:

“De mensen die bij ons afgestudeerd zijn die gaan het werkveld in om te kijken of wij iets kunnen doen aan het ziektebeeld of als je ziek bent om de pijnen die je lijdt wat te verlichten. Wij passen gewoon in de reguliere geneeskunst.”

Behalve ‘Zweinstein’ bedacht Geenstijl o.a. ook ‘Hogeschool van Plopsaland’ & het ‘Titatovenaarcollege’. Leuk gevonden :).

Steun Kloptdatwel

‘Zweinstein’ in Meppel is geen HBO 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.