Het is woensdag 1 juni en het is alweer even geleden dat de wereld zogenaamd ten einde zou zijn gekomen zoals we die kennen: 21 mei zou de ‘Rapture‘ (opname van de gemeente) plaatsvinden (het moment waarop volgens christenen de echte gelovigen beloond gaan worden en ‘naar de hemel gezogen zullen worden’) en 21 mei was ook de Dag des Oordeels.

Dit einde van de wereld werd mede mogelijk gemaakt door: Harold Camping.

We schreven natuurlijk op 22 mei dat de wereld nog bestond en er dus niks speciaals gebeurd was. Een dag later kwam Camping aanzetten dat hij nog een smoes aan het verzinnen was waarom de wereld niet was vergaan. Nog een dag later kwam zijn smoes: de Dag des Oordeels was wel degelijk gebeurd, alleen op spiritueel niveau. Wat dat dan ook moge betekenen. En hij zei ook dat de wereld dan toch echt zou vergaan op 21 oktober.

Omdat met zo’n vooruitzicht een beetje humor nooit weg is staan hieronder een aantal van de leukste Rapture grappen. Heb je leuke toevoegingen –> in de comments please!

1: De website Gizmodo riep mensen op te doen alsof de Rapture had plaatsgevonden en natuurlijk daar een foto van te maken, hier enkele voorbeelden:

De leukste Rapture grappen 1

De leukste Rapture grappen 2

De leukste Rapture grappen 3

De leukste Rapture grappen 4

2: Zie hier een aardig weerbericht:

De leukste Rapture grappen 5

3: Goh, dat hele Rapture gebeuren heeft blijkbaar al eens plaatsgevonden… zou het toen ook op spiritueel niveau gebeurd zijn?

De leukste Rapture grappen 6

4: SomeGreyBloke maakte een leuke video:

En de update van 22 mei:

5: The Oatmeal ziet God als Windows-gebruiker:

De leukste Rapture grappen 7

De leukste Rapture grappen 8

De leukste Rapture grappen 9

6: Een handige flowchart van de website Peas  & Cougars om te kijken of je ook naar de hemel gaat tijdens de (volgende) Rapture.

De leukste Rapture grappen 10

7:

I don’t know what Harold Camping had in mind when he predicted the end of the world, but Atheists are making up Christian jokes like there’s no tomorrow.

— Marc Perkel, Gilroy, Calif., Founder of the Church of Reality

8: Ik kwam ook nog het bericht (waar misschien een wat meer morbide gevoel voor humor voor nodig is) tegen over een man genaamd Herbert, die erg vaak over de Rapture sprak en een hartaanval kreeg toen zijn collega’s een geintje met hem uithaalden (dat was in 2003 overigens). Ze hadden hier en daar hoopjes kleren neergelegd en gedaan alsof zij wel waren opgenomen, terwijl de man juist dus zou zijn achtergelaten.

The janitor, an outspoken Muslim, pretended to have witnessed everyone disappear and ran around the office feigning panic. Herbert fell to the ground clutching his heart and screaming, “I knew you’d forget me, Jesus! What did I do wrong?”

Na een bypass-operatie maakte hij het overigens goed valt in het bericht te lezen.

Steun Kloptdatwel

De leukste Rapture grappen 11Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.