Frans minidorp overspoeld door 2012-gelovigen 1

Bugarach ligt niet ver van Perpignan (google maps)

Het Franse Bugarach zou volgens 2012-gelovigen dé plek zijn om 2012 (het zogenaamde einde der tijden) te overleven.

De Volkskrant schreef op 27-06:

Bewoners van een klein Zuid-Frans gehucht worden belaagd door een groeiende groep mensen die menen dat het dorpje als enige overblijft bij het vermeende einde der tijden in 2012. Het dorpje bevat nu vele nieuwkomers die geheel in het wit zijn gekleed. Ze geloven dat een nabijgelegen rots een basis is voor buitenaards leven.

Ook de New York Times wijdde onlangs een artikel aan Bugarach:

Some French and international Web sites devoted to the apocalypse claim that the mountain of Bugarach is a sacred place that will protect them from the end of the world. Some even believe that, on doomsday, they will be spirited away by a group of aliens who live under the mountain. The date in question is when a 5,125-year cycle in the Mayan calendar supposedly comes to a close.

De Times laat ook een gelovige aan het woord:

“The apocalypse we believe in is the end of a certain world and the beginning of another, a new spiritual world,” Jean said, refusing to give his last name because of the increasing local controversy. “The year 2012 is the end of a cycle of suffering,” he said. Bugarach is “one of the major chakras of the earth, a place devoted to welcome the energies of tomorrow.”

Op het internet wordt wild gespeculeerd over het Franse bergdorpje:

Frans minidorp overspoeld door 2012-gelovigen 2

De berg bij Bugarach – er zou een basis van aliens onder zijn (Wikimedia Commons)

Several reports circulating on the Internet even suggested that former President François Mitterrand visited the peak by helicopter, that there was often a halo of cloud shaped like a spaceship around the summit and that planes never flew over the mountain because of supposed magnetic waves.

The Telegraph meldt dat burgemeester Jean-Pierre Delord aan de bel heeft getrokken over alle aandacht die zijn dorpje nu krijgt. De burgemeester zou zelfs gevraagd hebben of het leger bijstand wil verlenen wanneer rond 21 december 2012 het dorpje overspoeld zou worden door mogelijk duizenden eindtijd-gelovigen. Iets wat het kleine dorpje van rond de 200 inwoners natuurlijk niet aan zou kunnen.

Mr Delord said people had been coming to the village for the past 10 years or so in search of alien life following a post in an UFO review by a local man, who has since died. “He claimed he had seen aliens and heard the humming of their spacecraft under the mountain,” he said.

(…)

Recently, (…),  interest in the site had skyrocketed, said the mayor, with online UFO websites, many in the US, advising people to seek shelter in Bugarach as the countdown to Armageddon commences.

“Many come and pray on the mountainside. I’ve even seen one man doing some ritual totally nude up there,” said Mr Delord.

Sigrid Benard, who runs the Maison de la Nature guesthouse, said UFO tourists were taking over. “At first, my clientele was 72 per cent ramblers. Today, I have 68 per cent ‘esoteric visitors’,” he said.

Volgens een inwoonster kan je niet eens meer rustig een wandeling maken zonder over mediterende mensen te struikelen.

Foto voorkant: Burgemeester Delord met enkele gevonden objecten die de gelovigen achter hebben gelaten.
Dit stuk is geschreven door Maarten Koller en Gert Jan van ‘t Land. 

Steun Kloptdatwel

Frans minidorp overspoeld door 2012-gelovigen 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.