In de media verschenen de afgelopen dagen meldingen over twee wonderlijke smartphone applicaties die via het licht van het beeldscherm zouden werken tegen acne.

Puistige pubers opgelicht 1

Het beginscherm van de bewuste app

Een van de apps ‘Acne Pwner’ had de onderstaande tekst als promotie:

Kill ACNE with this simple, yet powerful tool!

“Light exposure has long been used as a short term treatment for acne. Recently, visible light has been successfully employed to treat mild to moderate acne.”

Blue frequency (Bacteria)
Red frequency (Healing)
Amber frequency (Repair) !NEW!

Onzin natuurlijk. Hoewel licht kan helpen gebeuren echte behandelingen o.a. met een veel grotere lichtintensiteit en met licht van zeer specifieke golflengtes. Welke golflengte het licht van het scherm precies heeft moet per telefoon gemeten worden en de intensiteit met het kleine telefoonschermpje bij lange na niet gehaald. (Zie bijvoorbeeld dit filmpje).

Helaas trapten er toch best wat mensen in:

According to the FTC complaint, there were approximately 3,300 downloads of AcnePwner, which was offered for 99 cents in the Android Marketplace. Ads for Acne Pwner stated, “Kill ACNE with this simple, yet powerful tool!” The marketers of AcneApp claimed, “This app was developed by a dermatologist. A study published by the British Journal of Dermatology showed blue and red light treatments eliminated p-acne bacteria (a major cause of acne) and reduces skin blemishes by 76%.” There were approximately 11,600 downloads of AcneApp from the iTunes store, where it was sold for $1.99.

Met zulke downloads * bedragen is het toch jammer dat de boetes respectievelijk 1.700 dollar en 14.294 dollar zijn. Zo loont het toch nog om mensen op te lichten.

Puistige pubers opgelicht 2

Steun Kloptdatwel

Puistige pubers opgelicht 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.