Ons financiële stelsel is in zwaar weer, maar de redding is nabij. Het Hahnemann Instituut voor Homeopathische Economie (HIHE) te Leipzig is gespecialiseerd in alternatieve crisisbehandelingen. Dit heeft nu voorgesteld om het Europese noodfonds in te richten door er 1 enkele eurocent in te storten. Deze moet dan verdund worden met Zimbabwe-dollars ( 1 euro = 5 maal 10 tot de macht 30 ZWD, koers 1 november 2011) en oude Reichsmarks (koers op 3 november 1923: 1 dollar = 420 biljoen RM). ‘De mengverhouding luistert heel nauw’, zo stelt professor doctor honoris causa Giorgios Vithoulkas van het HIHE, de zoon van de befaamde grand old man (79 jaar) van de Griekse homeopathie. Hij beveelt de verhouding 1 op 432.109.876.543 aan. Hij vervolgt: ‘De werking ontstaat niet door de cent op zich maar door de onstoffelijke economische kracht die vrijkomt door het verdunningseffect. Het gaat om het geheugen van waardeloze biljetten, dat zo gepotentieerd wordt. Daarom is één cent ook ruim voldoende om de nerveuze financiële markten langdurig tot rust te brengen, en dan nog wel zonder bijwerkingen.’

De Europese staatsschuldencrisis en het homeopathische noodfonds 1

 

Het HIHE biedt bovendien aan om dit homeopathische noodfonds samen te stellen, dat wil zeggen dat uiterst nauwkeurig gecalibreerde hoeveelheden RM en ZWD volgens de oeroude homeopathische richtlijnen (schudden door een nauwkeurig aantal stoten tegen een in kalfsleder gebonden kasboek) met de eurocent gemengd worden. Het HIHE vraagt hiervoor slechts het vriendenprijsje van 100 miljoen euro. ‘De EU kan zo miljarden besparen op de conventionele methoden’, stelt Vithoulkas junior. ‘Daarom is deze prijs heel redelijk.’

Mocht het eencentsnoodfonds tegen alle verwachting in niet werken, dan kunnen de EU-landen altijd nog terugvallen op conventionele methoden, als de probleemlanden dan niet al failliet zijn, natuurlijk.

Gezaghebbende homeopathische kringen vrezen echter dat Big Money dit plan van de HIHE zal proberen te torpederen. ‘Die zitten zo vastgeroest in hun bekrompen tweemaal-twee-is-vier-denkraam, dat ze dit plan zonder enig wetenschappelijk onderzoek af zullen wijzen, terwijl het toch duidelijk is dat baby’s en dieren doorgaans nog niet eens een Zimbabwaanse dollar bezitten’, zo zei een zegsvrouw die echter anoniem wil blijven. Zij voegde eraan toen dat Big Money natuurlijk hoopte aan het noodfonds te verdienen, in tegenstelling tot de onbaatzuchtige Griekse homeopaten van het HIHE.

(Geïnspireerd op de Postiljon).

Steun Kloptdatwel

De Europese staatsschuldencrisis en het homeopathische noodfonds 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.