The Skeptics' Guide to the Universe 1

The Skeptics Guide to the Universe is een skeptische en wetenschappelijke podcast, een talkshow in mp3 formaat, die wekelijks online wordt gezet op www.theskepticsguide.org

Sinds mei 2005 zijn er praktisch elke week nieuwe afleveringen geproduceerd en inmiddels hebben ze hun 332ste podcast online gezet.

Allerlei onderwerpen komen aan bod, in hun 332ste aflevering bespreken ze o.a.:

This Day in Skepticism: JFK Assassination
News Items: Power Balance Bankruptcy, FTL Neutrino Follow Up, Does Water Prevent Dehydration, Food Color and Taste.

Klik op de audio player om deze podcast te beluisteren.

[audio:http://media.libsyn.com/media/skepticsguide/skepticast2011-11-26.mp3]
Werkt de speler niet? Klik dan hier voor de mp3. Het programma is ook hier te beluisteren.

De gastheer Steven Novella, ook bekend van zijn blog Neurologica en mede-oprichter van het blog Science Based Medicine, en zijn ‘skeptische schurken’: Bob Novella, Jay Novella, Evan Bernstein, Rebecca ‘Skepchick’ Watson en (wijlen) Perry DeAngelis zijn 6 goede redenen om deze podcast eens te beluisteren.

En eigenlijk kan dat wat mij betreft vanaf podcast nummer 1. Hoewel er natuurlijk geen recente onderwerpen worden besproken zijn de oude afleveringen nog steeds zeer de moeite waard om te beluisteren (behalve dan dat de eerste pak weg twintig een wat slechtere geluidskwaliteit hebben). Ik zelf ben ooit in 2008 begonnen op een strand in Frankrijk en inmiddels ben ik bij aflevering 289 aanbeland.

Hier staat het podcast archief waar alle podcasts te beluisteren en te downloaden zijn. Ideaal voor iedereen met een mp3-speler.

Steun Kloptdatwel

The Skeptics' Guide to the Universe 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.