Will Storr schreef voor The Telegraph een artikel over homeopathie getiteld:

Little pill, big trouble
To some, it’s a life-saver. To others, it’s a con trick played on the sick and vulnerable. But what’s the truth about homeopathy?

Het artikel is zeer de moeite waard en ik raad je dan ook aan om het in zijn geheel te lezen [link].

Engelse journalist trekt enige juiste conclusie over homeopathie 1

Laat je vooral niet tegenhouden door het standaard verhaal waar het artikel mee begint – een ongeneeslijk zieke die beter wordt nadat ze homeopathie is gaan gebruiken.

Het verhaal gaat namelijk verder en de journalist spreekt met zowel voor- als tegenstanders van homeopathie. Van Michael “Marsh” Marshall, die we kennen als de organisator van de 10:23 actie waarbij ondergetekende samen met andere skeptici en leden van de Vereniging tegen de Kwakzalverij een overdosis homeopathische middelen namen, tot Dana Ullman, die de website: Homeopathic.com – “Homeopathic Educational Services“, runt.

Gelukkig komt hij uiteindelijk wat mij betreft tot de enige juiste conclusie, waarbij hij skeptici ook nog licht op de vingers tikt. Mocht je het verhaal zelf willen gaan lezen, doe dat dan nu. Anders kan je op de ‘spoiler’-knop klikken.

Spoiler Inside: Conclusie Show

 

Met dank aan Jim Turner voor de tip.

Steun Kloptdatwel

Engelse journalist trekt enige juiste conclusie over homeopathie 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.