Phil ‘The Bad Astronomer’ Plait is naast astronoom ook een bekende skepticus. In bovenstaande TEDtalk-video legt hij uit dat de dinosauriërs toch echt een hele vervelende dag hadden toen de aarde geraakt werd door een grote astroïde en wat wij kunnen doen mocht het weer dreigen te gebeuren.

Hoewel de dreiging van Elenin ‘gelukkig’ voorbij is, staat 2012 over een klein maandje al op de stoep en iedereen kent de verhalen daarover natuurlijk. Gelukkig hebben we de wetenschap om ons te beschermen… en te beseffen dat de verhalen onzin zijn ;).

Maar de dreiging van een astroïde is er daadwerkelijk. Dus steun uw lokale ruimteprogramma!

Steun Kloptdatwel

Phil Plait: hoe verdedig je de aarde tegen een astroïde? 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.