Ik ben paranormaal. En jij? 1Een jaar geleden schreef Gert Jan van ‘t Land op kloptdatwel al over een test voor psychic power. Met deze krappe arbeidsmarkt lijkt het mij een goed idee om mijn cv te verfijnen met mijn paranormale competenties. Uiteraard wend ik mij tot de betrouwbare paranormale vaardigheden test die op de website van Spiritplaza (‘de ontmoetingsplaats voor lichtwerkers’) te vinden is. Hier kan ik, door het invullen van slechts 20 ja-en-nee-vragen inzicht krijgen in mijn paranormale skills als reader, channeler, medium en sjamaan. Kun je even met mij meelezen om mij op onjuistheden te wijzen? Ik heb de test op twee manieren ingevuld – saai en volkomen eerlijk, en met wat meer fantasie/welwillendheid voor de bedenkers van de vragen, maar wel eerlijk. De uitslag vind je aan het einde van dit stuk – eerst de vragen.

 

De test

Vraag 1: Ik ben me in het algemeen bewust van de gevoelens van anderen.

Gelijk een lastige. Ik probeer in het algemeen wel rekening te houden met de gevoelens van anderen. Ik vul ‘welwillend en eerlijk’ een ‘ja’ in. Ook als ik volkomen ‘saai en eerlijk’ ben vul ik ‘ja’ in.

 

Ik ben paranormaal. En jij? 2

Wie naar de sterrenhemel kijkt krijgt soms wel eens het gevoel dat hij of zij onderdeel vormt van het universum

Vraag 2: Ik heb wel eens het gevoel dat ik deel uitmaak van het heelal of hetuniversum.

Als het goed is bevind ik mij er in eentje, dus: ’ja’. En ik denk dat iedereen wel eens dat gevoel heeft, b.v. als je op een zomernacht naar de sterrenhemel kijkt. Dus: in beide varianten is mijn antwoord ‘ja’.

 

Vraag 3: Ik weet vaak wat anderen gaan zeggen nog voordat ze hun mond open doen.

Van een zwerver op straat verwacht ik dat ie me om een kleine bijdrage gaat vragen, de caissière vraagt me altijd om een bonuskaart, zegeltjes en of ik een bonnetje wil. Daarentegen… dat de buurman mij gisteren vroeg om voetbal te kijken had ik niet verwacht… Deze vraag is typisch zo’n gevalletje van soms-wel-soms-niet. Maar de test geeft mij alleen een dichotome ja-nee invulmogelijkheid. Ik kies toch maar voor ‘ja’, omdat ik het vaker wel denk te weten dan niet. En dat is in beide varianten mijn antwoord.

 

Vraag 4: Als ik buiten wandel heb ik soms het gevoel dat iets mij in de gaten houdt.

Soms? Soms?!? Altijd! ‘Ja’. Ha ha. Maar als ik volkomen saai en eerlijk antwoord, dan vul ik hier ‘nee’ in.

 

Ik ben paranormaal. En jij? 3

De meeste mensen zullen op het platteland niet het gevoel hebben dat ze in de gaten worden gehouden (foto: panoramio, david van der smisse).

Vraag 5: Ik heb buiten op het platteland wel een het gevoel gehad dat er iets was watmijn aanwezigheid ongewenst vond.

Ja. Vroeger gingen wij wel eens koeien opdrijven in het weiland, dat vonden de koeien niet leuk en de boer ook niet. Mochten we daar nooit weer komen. Maar, de vraag is vermoedelijk anders bedoeld. Ik voel nooit een onstoffelijke aanwezigheid als ik boswandeling maak, dus saai en eerlijk: ‘nee’.

 

Vraag 6: Toen ik in de natuur was heb ik wel eens het gevoel gehad dat er iets was watmij beschermde.

Diep nadenken…. Laat ik eens voor een ‘nee’ gaan. En dat is in beide varianten antwoord.

 

Vraag 7: Ik krijg wel eens vlinders in mijn buik in de buurt van andere mensen.

Wie niet? ‘ja’ (beide varianten).

 

Vraag 8: Dat zelfde gevoel van vlinders in mijn buik krijg ik ook wel eens als ik op een bepaalde plaats ben.

‘Ja’, ik krijg dat van achtbanen antwoord ik welwillend. Maar als ik saai en eerlijk antwoord, dan heb ik zulke gevoelens nooit gehad door uitsluitend ergens aanwezig te zijn. 

 

Vraag 9: Als ik ergens voor het eerst kom dan kan ik de sfeer daar aanvoelen.

Ik kan dat wel aardig, denk ik welwillend. Enorme stoethaspels schijnen daar wat meer moeite mee te hebben. Maar goed – saai en eerlijk geantwoord is wat mij betreft ook ‘ja’. Wie voelt de sfeer nu niet aan (of denkt van zichzelf dat zij of hij dat kan)?

 

Vraag 10: Ik weet zeker dat de wereld eigenlijk een plaats van vrede en liefde zoukunnen zijn en niet een plaats van honger en oorlog.

Zou kunnen zijn…. Zou kunnen. Misschien wel. Maar toch vul ik een ‘nee’ in. Pessimist die ik ben. En dat is zowel mijn ‘welwillende en eerlijke’ als mijn ‘saaie en eerlijke’ antwoord.

 

Vraag 11: Ik ben wel eens ergens geweest waar ik rillingen door me heen voelde gaanof waar ik het gevoel had dat er iets aanwezig was.

Welwillend: ja, het bekende ‘er loopt iemand over mijn graf’ gevoel. Maar als ik ‘saai’ antwoord – dan zeg ik: ‘nee’.

 

Vraag 12: Ik ‘hoor’ wel eens wat anderen denken.

Letterlijk? Nee. Gelukkig niet. In beide varianten.

Vraag 13: Bij sommige mensen wil ik niet in de buurt zijn.

Niet veel hoor, maar ja. En ik denk dat de meeste mensen hier vermoedelijk ‘ja’ op zouden antwoorden (dat is dus ook zowel het welwillende als saaie antwoord).

 

Ik ben paranormaal. En jij? 4

Ik heb nooit een geest ontmoet (plaatje: nostalgiafromthe80s90s.blogspot.com).

Vraag 14: Ik heb wel eens een geest ontmoet.

Ja! ….of…. Nee…. Nee, toch niet. Ik moet eerlijk blijven antwoorden. En dat is welwillend, saai én eerlijk beantwoord.

 

Vraag 15: Ik ben wel eens wakker geworden met het gevoel dat er iets op me drukte,terwijl er niets tastbaars aanwezig was.

Telt een ‘zware last’? Ik ga ‘welwillend’ voor ‘ja’. Maar als je beseft dat hier wat anders bedoeld wordt, dan kun je in de versie ‘saai en eerlijk’ ‘nee’ antwoorden.

 

Vraag 16: Het idee dat ik leef vervult mij met verwondering en liefde.

Ja, verwondering zeker. Ik vind het ongelofelijk eigenlijk. En dat is eerlijk wat ik er van denk, in beide varianten.

 

Vraag 17: Ik heb zeer levendige dromen, waarvan ik soms het gevoel heb dat ze echt gebeurd zijn.

Vroeger wel, maar ik heb ze steeds minder. Ik hoop niet dat dit mijn paranormale vaardigheden te sterk beïnvloedt. Ik denk dat veel mensen zo’n belevenis wel hebben (gehad), dus ik blijf niet alleen in de welwillende maar ook in de ‘saai en eerlijk’-versie bij dit antwoord.

 

Vraag 18: In de ogen van iemand die me kwetst zie ik vaak pijn en verdriet.

Neuh. Als ik gekwetst wordt is het volgens mij vaker onwetendheid. En daar blijf ik bij in beide varianten.

 

Vraag 19: Als ik ‘s nachts mijn ogen dicht doe dan zie ik soms mensachtige wezens, gezichten of soms alleen maar ogen.

Hier kan ik wat beter kwijt wat ik miste in vraag 17. Ik zie inderdaad wel eens mensachtige wezens (oftewel: mensen) in mijn dromen. Dus welwillend en eerlijk zeg ik ‘Ja’. Als ik helemaal saai doe, vul ik hier ‘nee’ in.  

 

Vraag 20: Ik heb wel eens het gevoel gehad dat mijn lichaam op reis is geweest zonder dat ik zelf heb bewogen.

Het is wonderbaarlijk hoe weinig je beweegt in een auto, trein of vliegtuig. ‘Ja’ zeg ik welwillend en eerlijk. Maar ‘saai en eerlijk’ zou ‘nee’ zijn.

 

De uitslag

Direct na het drukken op de ‘uitslagknop’, komt er een uitgebreide persoonlijke beschrijving van mijn paranormale vaardigheden.

Het resultaat bij een beetje ‘welwillend en eerlijk’ invullen: Het blijkt dat mijn aanleg voor Reader en Sjamaan erg hoog uitvallen (beide 80%!). Duidelijk is dat mijn aanleg voor Medium (66%) en Channeler (50%) hierbij achterblijven. Dat wordt dus de komende jaren aura’s en bomen lezen. Dat is jammer, want ik had ook graag met geesten en engelen gesproken. Gelukkig bestaan hiervoor uitstekende cursussen en opleidingen.

Het resultaat bij ‘saai en eerlijk’ invullen is echt verbazend: de aanleg voor reader (60%) en channeler (75%) zijn erg hoog. Medium (0%) en sjamaan (20%) zijn vrijwel niet aanwezig.

De conclusie van deze test is dus: iedereen is paranormaal. Maar je moet natuurlijk wel cursussen volgen om die vaardigheden te ontwikkelen. Volgens de uitleg bij de testresultaten:

‘Je aanleg voor een of meer van deze vier gebieden moet natuurlijk nog wel ontwikkeld worden, bijvoorbeeld door een goede cursus of opleiding. En als je het gaat ontwikkelen moet je er natuurlijk ook wel interesse in hebben en het leuk vinden’.

Een handige manier van geld verdienen in crisistijd!

 

 

Plaatje voorzijde: tamrin.proboards.co

Steun Kloptdatwel

Ik ben paranormaal. En jij? 5Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.