Enkele kleine veranderingen zijn vanavond doorgevoerd:
1: Het comment systeem zal voortaan vragen om je te registreren bij Disqus. Dat is eenmalig (en als je hier regelmatig reageert heb je waarschijnlijk al een account).
Deze verandering wordt doorgevoerd omdat we last hebben van een hardnekkige spammer (Ruw/Rew/Kit/Rob v B). Dit geeft mij meer mogelijkheden om dit te controleren.
2: Het comment systeem zal bij wijze van proef alle reacties puur chronologisch weergeven.
Er zijn al eens opmerkingen gekomen dat dit prettiger zou zijn. Ikzelf ben er nog niet uit of dat echt zo is. Wat mij betreft draaien we enkele maanden proef.
3: Nieuwe artikelen verschijnen op Twitter & Facebook voortaan om 11:30 ipv 06:00.
Nieuwe artikelen worden op het blog om 06:00 gepubliceerd en werden altijd automatisch op dat tijdstip naar ons Twitter en Facebook account doorgestuurd zodat mensen onze updates konden volgen. We gebruikten daarvoor leenk.me en dat heeft een beperking: je kan het tijdstip van publicatie niet instellen.
We hebben zojuist dlvr.it in gebruik genomen. Die geeft die mogelijkheid wél. (Met dank aan @alexdenhaan).
Nieuwe artikelen zijn op de website nog steeds elke ochtend vanaf 06:00 te lezen. De berichtjes op Facebook en Twitter zullen echter vanaf nu (als het allemaal werkt ;)) om 11:30 ‘s middags verschijnen. We zullen in de toekomst daar wat mee gaan schuiven om te kijken of er een ideaal publicatie tijdstip is.
Maarten Koller says
Hmm… handig als ik leenk.me eerst had uitgezet voor dit artikel te publiceren 😉
Dries Van Giel says
Waarom verschijnen de artikelen niet gelijktijdig op alle media?
Maarten Koller says
Als iemand ons blog bezoekt is het logisch dat er telkens een nieuw artikel staat –> daarvoor is gekozen voor het tijdstip van 06:00. Dat geeft ons de ruimte om er in de avond/nacht nog aan te werken mocht dat nodig zijn. Zes uur ‘s ochtends is vroeg genoeg om vroege bezoekers van dienst te kunnen zijn met een nieuw artikel, en laat genoeg om ons de avond ervoor voldoende tijd te geven om een stuk te produceren (er zijn weleens momenten geweest dat ik om 04:00 een artikel af had ;)).
Een Twitterfeed wordt echter bekeken wanneer men tijd heeft: dat is waarschijnlijker rond lunchtijd dan rond 06:00. Facebook wordt ook vaker rond de middagpauze bekeken dan ‘s ochtends vroeg. Het is waarschijnlijk dat het bericht eerder gemist wordt als we het op die media om 06:00 publiceren.
[image: DISQUS]
Dries Van Giel says
Er zit veel logica in maar ‘t is allemaal wel erg analytisch bekeken.
Ik lees twitter en andere dingen wanneer het me uitkomt, heb ik geen tijd dan bewaar ik het voor later. Ik scroll dus door mijn tijdslijn als is daar zin in heb, ongeacht wanneer het bericht geplaatst is. Ik twijfel er aan dat je bij een ratio van 1/dag zoveel rekening moet houden met de timing. Voor het versturen van nieuwsbrieven, cruciale communicatie (bv crisiscommunicatie), heel grote sites,… maakt de timing uiteraard wel veel uit.
Tot op heden kon maar ik niet begrijpen dat ik uw berichten ‘niet’ terugvond op facebook en twitter (om te retweeten), dus het schema heeft me vooral verward.
Blijf vooral goede artikels publiceren want dat is veruit het belangrijkste 😉
Maarten Koller says
Tja, niet iedereen gebruikt Twitter (en/of Facebook) op die manier. Ik hoor regelmatig van mensen die alleen inloggen wanneer ze even tijd hebben en geen tijd hebben om alles wat ze gemist hebben te bekijken. Ze kijken gewoon alles wat op dat moment op hun timeline staat, en dan gaan ze weer. Het tijdsverschil is ook puur voor die doelgroep.
De andere mensen die het gebruiken zoals je hier beschrijft, die maakt het niet uit wanneer het wordt geplaatst: ze zien het toch wel.
2012/4/27 Disqus
regenworm says
“2: Het comment systeem zal bij wijze van proef alle reacties puur chronologisch weergeven.”
Daar heb ik allang op gewacht. Ik vind dat nogal wat handiger, met name om de latste reacties snel te kunnen vinden. En als iemand precies op een bepalde bijdrage wil reageren kan die even een citaatje toevoegen of de naam vermelden.
Soms was het wat moeilijk om te kiezen waar precies de eigene reactie moest worden geplaatst. Soms werd het chronologisch systeem ook al door de gebruiker aangewend door een antwoord als “nieuwe reactie” te plaatsen.
Ik heb net gezien dat ook alle verleden discussies nu op die manier geordend zijn. Zou het technisch ook mogelijk zijn dat de lezer zelf kan kiezen hoe hij of zij het liefst de bijdragen wil bekijken?
Maarten Koller says
Alstu 😉
2012/4/27 Disqus
JanKeuzenkamp says
Wil chronologisch zeggen dat de nieuwste reactie bovenaan staat?
JanKeuzenkamp says
Zo te zien onderaan.