De European Food Safety Authority (EFSA) is de organisatie die controleert of ons voedsel wel veilig is.

Op zulke organisaties komt nogal eens kritiek (denk aan E-nummers om maar wat te noemen) en openheid is daarom belangrijk. In dat kader kan het leuk zijn om enkele van de volgende video’s eens te bekijken (ik ben er nog niet achter hoe ik ze kan embedden in deze site). Het kan wellicht munitie zijn tijdens het volgende verjaardagsfeestje wanneer je weer hoort “nee hoor, ‘ze’ stoppen vanalles in ons eten, dus ik eet alleen nog biologisch”.

European Food Safety Authority legt uit 1

Het zijn natuurlijk allemaal korte video’s bedoeld om simpele voorlichting te geven.

Maar de website van EFSA bevat in tekst vorm zeer uitgebreide informatie. Hier enkele voorbeelden:

Aspartaam|
Pesticides
Maximum Residue Levels
Onafhankelijkheid van de EFSA
Nano-technologie
Additieven (e-nummers)

Steun Kloptdatwel

European Food Safety Authority legt uit 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.