Skepsis Congres 2012

BIJ DE LES

zaterdag 20 oktober
Hogeschool Domstad te Utrecht
(nabij het Centraal Station)


Vooraanmelding uiterlijk 17 oktober!

9.45 De zaal is geopend vanaf kwart voor tien. U kunt uw entreebewijzen bij onze receptie afhalen. Koffie en andere dranken zijn bij de prijs inbegrepen.
10.30 Opening van het 25ste Skepsiscongres van de Stichting Skepsis
10.35 JOOST HULSHOFprof. dr. J. Hulshof is hoogleraar wiskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en bestuurslid Beter Onderwijs Nederland. De afbraak van het rekenonderwijsHet TAL-project komt neer op lippendienst aan zogenaamd realistisch rekenen, maar het is een vernietiging van het rekenonderwijs. (Zie ook ditblog en deze forumbijdrage van ‘lonesomejoe’.)
11.35 HUUB PHILIPPENSdrs. H. Philippens schrijft schoolboeken, was leraar maatschappijleer bij het Emmauscollege en daarvoor vakdidacticus aan diverse universiteiten. Hij vertegenwoordigt Beter Onderwijs Nederland in werkgroepen van deOnderwijscooperatie. Incompetentiegericht onderwijsCompetentiegericht onderwijs (CGO) is in feite een leerschool voor incompetentie. Compleet Gestoord Onderwijs zou beter passen bij dit acroniem. Het dringt nu ook de lerarenopleidingen binnen, en zorgt daar voor veel ellende en frustratie.
12.35
Korte presentatie over Skepsis-werkgroepen, gevolgd door lunchpauze
14.00 PAUL KIRSCHNERprof. dr. P.A. Kirschner is hoogleraar Onderwijspsychologie en programmaleider van het Leren en Cognitie programma van de Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) aan de Open Universiteit Nederland. Hij is uitgesproken kritisch over het ‘zomaar’ inzetten van ICT in het onderwijs. Broodjes aap in het onderwijsAllerlei onderwijskundigen, politici en bestuurders willen allemaal graag laten zien hoe goed en progressief zij het leren kunnen vernieuwen. Maar al hun geroep en al hun kostbare probeersels berusten op geloof en hardnekkige broodjes aap over zaken als multitasken, same-sex-klassen en internet dat kennisoverdracht overbodig zou maken. Het gevolg is slecht onderwijs, innovatiemoeheid en ontevreden docenten, ouders en leerlingen.
15.00 Pauze
15.30 AUGUST HANS DEN BOEFAugust Hans den Boef is literatuurwetenschapper en publicist. Hij schreef onder meer Nederland Seculier! Hij was tot 2011 docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Levensbeschouwelijke insluipselsHet bijzonder onderwijs, kroonjuweel van de christelijke partijen, wordt vrijwel geheel betaald door de overheid. Op allerlei gebied wordt dit onderwijs echter ruime gelegenheid geboden om de lessen aan te passen, bijvoorbeeld door bij de biologie het Bijbelse scheppingsverhaal te propageren.
16.30 Borrel

CODE
PRIJS

BESTELLING

D
gratis

Gratis entreebewijs voor donateurs van Skepsis (1 per donateurschap).

E
€ 22,50

Entreebewijs voor overige bezoekers.

L
€ 15,00
Lunchbuffet met een kopje soep, diverse broodsoorten, beleg, fruit, een warme snack en diverse dranken

Stuur uw naam en postcode per e-mail naar congres2012@skepsis.nl en vermeld daarbij uw bestelling in de vorm van een code.

Voorbeeld: met de code 1D 1E 2L bestelt u 1 gratis entreebewijs (voor donateur), 1 normaal entreebewijs en 2 lunches. (Consumpties zoals koffie en andere dranken zijn bij de prijs inbegrepen.)

Voor meer informatie en eventuele telefonische bestellingen kunt u voor 17 oktober contact opnemen met de secretaris van Skepsis, dr. J.W. Nienhuys, telefoon 040-2216791.

Het is mogelijk om onaangekondigd naar het congres te komen. Als de zaal dan nog voldoende plaats heeft, kan men ter plekke betalen. Het is niet meer mogelijk om dan nog een lunch te reserveren.

CONGRESLOCATIE

Het congres vindt plaats in de aula van de Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht. Deze ligt op circa 10 minuten lopen van de uitgang Jaarbeursplein van het NS-station Utrecht, en nabij de halte Graadt van Roggenweg van de sneltram.

Met de auto kiest men op de Ring Utrecht afrit 8, volg borden Centrum / Jaarbeurs. Aan het eind van de Graadt van Roggenweg een U-bocht maken op het verkeersplein en via parallelweg een eindje terugrijden en dan eerste weg rechts kiezen. In de wijk rond de Hogeschool Domstad geldt betaald parkeren.

Skepsis congres 2012: Bij de Les 1


HOMEPAGE SKEPSIS

Skepsis congres 2012: Bij de Les 2 ps, de videobeelden van het vorige congres zijn door omstandigheden nogal wat ‘vertraagd’ (als je bijna een jaar nog vertraging mag noemen). Ze zijn in elk geval gepland om te verschijnen vóór het komende congres. De beelden van het 2012 congres zullen vervolgens ook een stuk sneller verschijnen dan die van 2011.

Steun Kloptdatwel

Skepsis congres 2012: Bij de Les 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.