De onderstaande video gaat in op de televisie serie ‘Ancient Aliens’ van The History Channel. Het is voor het grootste gedeelte een goede ‘debunking’ zoals we dat noemen, het stap voor stap checken van ieder feitje van een gedane claim. Bij Ancient Aliens is dat nogal nodig, want History Channel maakt er een potje van.

Hoe ‘voor het grootste deel’? Nou, de maker van de video, Chris White, is een fundamentalistisch christen die zijn skeptische kant alleen toepast op alles wat niet zijn eigen geloof is. Om een beeld te krijgen van wat White gelooft, kan je op zijn website kijken.

U bent gewaarschuwd! Bekijk dus gerust de onderstaande 3(!) uur durende video, maar neem hem, zo gauw er over de Bijbelse zaken wordt gesproken, niet al te serieus.

De website ancientaliensdebunked.com waar deze video staat heeft de film ook in delen en het volledige transcript.

Steun Kloptdatwel

Ancient Aliens Debunked 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.