bdhz_nlDe Belgische mentalist Gili, bekend van zijn jaarlijkse Bal der Helderzienden (waarvan hij de datum, locatie en tijd alleen mentaal beschikbaar stelt, er komt dus nooit iemand) was onlangs te gast bij de Coen & Sander-show op 3FM. Het werd erg vermakelijk. Beluister het zelf:

Het eerste radio-fragment waarin hij uitlegt dat alle ‘mediums’ trucs gebruiken:

[audio:https://kloptdatwel.nl/wp-content/uploads/Gili-interviews/het_medium_gili_te_gast.mp3]

 

In het tweede fragment doet Gili een cold-reading bij een luisteraar.

[audio:https://kloptdatwel.nl/wp-content/uploads/Gili-interviews/gili_leest_luisteraar_margriet.mp3]

 

En in het derde en laatste fragment cold-read Gili Coen.

[audio:https://kloptdatwel.nl/wp-content/uploads/Gili-interviews/gili_doet_cold_reading_bij_coen.mp3]

 

Cold reading is een verzamelnaam voor technieken, trucjes en vaardigheden met betrekking tot o.a. communicatie & psychologie waardoor de beoefenaar van cold reading, een ‘cold reader’ een ander het gevoel kan geven dat de cold reader meer over de ander weet dan eigenlijk zou kunnen. Coldreaders kun je scharen in twee kampen: mentalisten, mensen die toegeven dat ze aan cold reading doen & mediums, die dat niet toegeven of beseffen.

Lees hier meer over cold reading.

 

 

 

Steun Kloptdatwel

Mentalist Gili te gast bij de Coen & Sander show 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.