Op zaterdag 26 oktober 2013 organiseert de stichting Skepsis haar jaarlijkse congres. Dit jaar onder de titel: ‘Wonderlijke ervaringen’. De volgende sprekers zullen een presentatie verzorgen:

 

Joe Pequerrucho

Joe Pequerrucho is een full-time magic entertainer en mentalist te Rotterdam

ONWAAR-schijnlijk

Het mentalisme is een amusementsvorm waarin de performer de illusie wekt dat hij beschikt over bijzondere gaven. In zijn zoektocht naar onverklaarbare en vooral onwaarschijnlijke zaken stuitte spreker op de wereld van mediums en waarzeggerij. Hij werd onder andere gevraagd om als waarnemer deel te nemen aan de eerste reeks van het televisieprogramma Op zoek naar het zesde zintuig van de KRO.

Bernd Kramer

Bernd Kramer is journalist in Berlin and author of Erleuchtung gefällig

Enlightenment anyone?

Speaker investigated the German esoteric scene in a very personal way: He tried to offer supernatural services himself. He quickly got a job at a psychic hotline. Soon he had clients willing to believe almost everything he would tell. What makes these kinds of fake realities so attractive for people? And are we all seducible?

Willem Betz

prof. em. dr. W. Betz was hoogleraar Huisgeneeskunde aan de VUB. Hij is thans ondervoorzitter van SKEPP

Avonturen met Colla

De wet Colla (1999) wilde ‘ernstige alternatieve geneeswijzen’ regelen. Onder druk van een minister en een lobby van homeopaten wordt ‘homeopaat’ nu een wettelijk erkende medische beroepstitel in België. Hoe kon het zover komen? Een insiderverslag.

Dap Hartmann

Dr. L. Hartmann is astronoom en universitair hoofddocent innovation management and entrepreneurship aan de TU Delft

Uitzonderlijke beweringen vereisen uitzonderlijk bewijs

Veel mensen die iets vreemds ervaren, accepteren zonder enig bewijs een verklaring die meer vragen oproept dan beantwoordt. Waarom is dat, en wat is er gebeurd met Ockhams Scheermes? Een bloemlezing uit de meest opvallende bizarre ervaringen en verklaringen.

 

Het congres vindt plaats in de Hogeschool Domstad te Utrecht. Meer details over het programma en uitleg hoe je je voor het congres kunt aanmelden, zie de website van Skepsis over het congres.

Steun Kloptdatwel

Skepsis congres 2013: Wonderlijke ervaringen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.