Een onderhoudsteam dat werkzaamheden verrichtte aan de Large Hadron Collider van CERN, ontdekte iets frappants na de experimenten die het bestaan van het Higgsdeeltje bevestigden. De mensen die bij de experimenten betrokken waren, hadden een duidelijk vergroot gevoel van helderheid, balans, rust en waren ongewoon vitaal. Natuurlijk zul je denken dat dit kwam door de euforie van de ontdekking, maar de veranderingen hielden aan. Het effect bleek het sterkst te zijn bij de technische staf, die het meest in direct contact met de metalen delen van de versneller was gekomen. De enorme energieën die vrijkwamen bij de botsingen van deeltjes in de versneller, had een bijzonder, blijvend, effect op deze onderdelen gehad.
Toen er wat vervangen moest worden, sloegen een aantal technici hun slag en drukten de vervangen onderdelen, vooral lagers, achterover. In eerste instantie stelden ze die ter beschikking aan familie en vrienden, maar nu bieden ze deze helende objecten voor iedereen aan via de website GodParticle4U.com. Voor wie deze onzin gelooft en er voor wil betalen

Het leest als een parodie op de talloze sites die bijzondere hangers aanbieden met vermeende geneeskrachtige werking (kent u de Biostabil 200o nog?). Of producten die aan de man gebracht worden met verdraaide verhaaltjes over kwantummechanica, nanodeeltjes of vortices. In dit geval is het verhaal zo sterk, dat het bijna niet is voor te stellen dat iemand er in zou trappen. Als het al een grap is, dan houden de makers van de website GodParticle4U die echter aardig lang vol.

Een team onderhoudsmedewerkers van CERN druk onderdelen van de LHC achterover die blootgesteld zijn aan de straling die vrijkwam bij de ontdekking van het Higgs-deeltje. Als je het gelooft, tenminste.

Een team onderhoudsmedewerkers van CERN drukt onderdelen van de LHC achterover die blootgesteld zijn aan de straling die vrijkwam bij de ontdekking van het Higgs-deeltje. Als je het gelooft, tenminste.

Ze beweren dat er serieus onderzoek naar gedaan wordt op universiteiten en onderzoeksinstituten van naam. En natuurlijk zijn de tot sierraad omgewerkte objecten goed voor van alles en nog wat:

Naturally to a place as teeming with scientists as CERN, researchers from a wide variety of scientific backgrounds decided to try and figure it out.
The employees who were most exposed to the particle energy were required to undertake an extensive series of tests.
Samples from the parts exposed to the surge of energy which showed substantial evidence of having the God Particle were sent to the leading universities and research centers in the world.
According to preliminary evidence found thus far by researches in the medical field, the energy of the God Particle has some amazing effects on migraine prevention, on treating different kinds of skin conditions, up to a surprising improvement among those who ailing from sexual dysfunction disorders. All those among a long list of other medical conditions.
The effects of the God Particle is also tested in the field of mental health and in this field the patients are also getting some surprising improvements in a wide range of medical cases, for example treating phobias and depressions of different kinds.

Voor producten met dergelijke kwaliteiten mag natuurlijk wel een flinke prijs gevraagd worden:

Je vraagt je af wie er zo gek zou zijn om deze bedragen te betalen voor wat ijzerwerk?

Je vraagt je af wie er zo gek zou zijn om deze bedragen te betalen voor wat ijzerwerk?

Skeptisch blogger ‘Skeptical Bear’ maakte zich ook al druk om deze onzin en besloot een bericht te sturen aan de website met de vraag of ze commentaar hadden op zijn blog. GodParticle4U stuurde een reactie die ‘Skeptical Bear’ integraal op zijn website heeft gezet (op verzoek van GodParticle4U, overigens). Een citaatje daaruit:

Every new or unexplained phenomenon will attract skeptical people like yourself, it has been like that throughout the whole human history and we don’t see a reason for it to suddenly change right now. The good news are that we are not forcing anyone into buying our products. The choice weather to believe and try them or not, remains in your hands.

Op diverse forums wordt door zogenaamd tevreden klanten verwezen naar de GodParticle4U-website (voorbeeld). In antwoord op vragen van een andere skeptische blogger meldde de site dat ze daar echt zelf niet achter zitten. Zelfs voor grappenmakers, die van zwarte humor houden, gaat het schrijven van dergelijke testimonials op forums waar kankerpatiënten informatie zoeken, wel erg ver. Ik houd het op gewetenloze oplichterij.

Steun Kloptdatwel

GodParticle4U, alleen voor de alleronnozelsten 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.