acu-kind

Kinder-acupuntuur. Klik de afbeelding voor de youtube-video.

Aanstaande zaterdag 5 oktober vindt het symposium van de Vereniging tegen de Kwakzalverij plaats. Het onderwerp is alternatieve behandelwijzen bij kinderen. Hieronder leest u over het progamma.

 

Alternatieve behandelwijzen bij kinderen.
Wie wordt het kind van de rekening?

Datum: Zaterdag 5 oktober 2013, 13.30 uur – 17.30 uur
Locatie: Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam
Accreditatie is verleend voor 2 uur nascholing voor artsen (ABAN)

Ondervinden kinderen schade door alternatieve behandelwijzen en kwakzalverij? Bestrijding van kwakzalverij wordt dan wellicht een vorm van kinderbescherming. Omdat Zweden een wettelijke leeftijdsgrens van 8 jaar heeft ingesteld, waaronder kinderen niet alternatief behandeld mogen worden, zal aan de Zweedse praktijk extra aandacht worden besteed.

Programma

10.00 uur Begin jaarvergadering (alleen voor leden)

12.00 uur Lunch

Symposium (vanaf 13.30 uur)

13.30 uur: Aanvang symposium, uitreiking van de Mr Kackadorisprijs (klik de link voor de lijst met genomineerden).

14.00 – 14.30 uur: Wat ziet de kinderarts in zijn speekkamer na behandeling van kinderen door alternatieve behandelaars Jan Peter Rake, kinderarts en medisch manager in het Martini ziekenhuis in Groningen.

14.30 – 15.00 uur: ADHD, ADD en andere afkortingen in de kinderpsychiatrie. Wat doet een alternatieve behandelaar daar mee? Prof. dr. Robert R.J.M. Vermeiren, hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het LUMC, hoogleraar forensische jeugdpsychiatrie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en directeur Patiëntenzorg van Curium LUMC.

15.00 – 15.30 uur: Theepauze

15.30 – 16.00 uur: Alternatieve diëten voor kinderen: gezond of schadelijk? Prof. dr. Jaap C. Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam.

16.00 – 16.45 uur: Are children in Sweden better protected against quackery than in the Netherlands? Dr. Mats Reimer, kinderarts in Mölnlycke, blogwriter on the use of alternative medicine in Swedish healthcare. Zweden

16.45 uur Borrel

Inschrijven via deze link.

————————————

Voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn: afgesproken is dat ondergetekende dit jaar de voordrachten gaat filmen en ze zullen online beschikbaar worden gemaakt.

Steun Kloptdatwel

Symposium Vereniging tegen de Kwakzalverij: Alternatieve behandelwijzen bij kinderen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.