Rbutr is een plugin voor je browser die automatisch een waarschuwing geeft als een pagina die je bezoekt onzin verkondigt. Tenminste, als iemand die pagina als onzin heeft aangemerkt, waarbij ook om een weerlegging (rebuttal) wordt gevraagd in de vorm van een andere webpagina. Een pagina over homeopathie zou dus een Rbutr-waarschuwing krijgen met daarin een linkje naar een skeptische website.

We schreven op Kloptdatwel al eens eerder over Rbutr, omdat we vinden dat ze wel wat hulp kan gebruiken van skeptici.

Hieronder een simpele uitleg van Rbutr zelf over hoe het internet zou moeten zijn:

Rbutr - Hoe het internet zou moeten zijn 1http://rbutr.com/

Ik stel voor om op het plaatje te en eens een luie zondag te spenderen om je de tool eigen te maken.

Steun Kloptdatwel

Rbutr - Hoe het internet zou moeten zijn 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.