Rusland viel Nederland gisteren aan in de Veiligheidsraad: in het MH17-rapport staat niets over een Oekraïense straaljager die in de buurt van het rampvliegtuig was. Russische propaganda schept een geheel eigen werkelijkheid. Acteurs creëren nieuwsgebeurtenissen, wilde complottheorieën worden in het Russische 8-uur journaal gepresenteerd als feit. Zo werd het neerschieten van vlucht MH17 omgekat tot een mislukte aanslag op het vliegtuig van Poetin. Het Amerikaanse tijdschrift The Atlantic heeft een longread die het doel van de Russische propaganda uitlegt: Poetin neerzetten als houvast in een onzekere en gevaarlijke wereld. “In een wereld waarin alles mogelijk is, is niets zeker”. Behalve Poetin. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.