Vandaag is het congres van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Thema: wijsheid uit het oosten. Het programma begint met de uitreiking van de Mr Kackadorisprijs (klik hier voor de shortlist van kandidaten). Inmiddels is bekend dat ZonMw-voorzitter prof. Pauline Meurs deze prijs heeft gewonnen vanwege een ZonMW-rapport dat meer onderzoek wil naar niet-reguliere geneeswijzen. Zelfs homeopathie moet volgens het rapport nog een kans krijgen (toevoeging: dit klopt niet, dit was de mening van één van de adviseurs die betrokken was bij het rapport). Meurs komt de prijs niet ophalen omdat ze vindt dat de VtdK geen ruimte biedt voor een open gesprek. Jammer dat zij zelf het gesprek uit de weg gaat.

Sprekers op het congres zijn Harmen Beukers, Meindert Danhof, Joop de Jong en Sjeng Lumeij. Zij hebben het over oosterse geneeswijzen, oosterse medicijnen, mindfulness en acupunctuur bij dieren. 

Tijd en plaats: 13.30 uur – 17.30 uur, De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam. 

GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Vandaag congres VtdK: wijsheid uit het oosten, Pauline Meurs (ZonMw) wint Kackadorisprijs. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.