image

Veel mensen proberen slimmer te worden door hun werkgeheugen te trainen op websites zoals Lumosity. Afgelopen zaterdag schreef de krant NRC in een lang artikel (achter een pay-wall) dat je je geld en tijd beter anders kunt besteden. ‘Men is het er nu wel over eens dat je met werkgeheugentraining niet zomaar je IQ omhoog kunt trainen’ aldus psychologe Heleen Slagter van de Universiteit van Amsterdam. Slagter: ’Ik vind de claims die veel bedrijven op hun website zetten erg kwalijk. Voor veel beloften die ze doen is geen goede wetenschappelijke ondersteuning dat het werkt. Je kunt zeggen: wat maakt dat uit? Maar mensen investeren een heleboel tijd en geld in het volgen van breintrainingen’. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Geheugentraining helpt niet 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.