India heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een minister van yoga en traditionele geneeskunde. Dat schreef de NOS. Minister Shripad Yesso Naik krijgt de taak om Ayurvedische middelen en yoga te promoten. De Ayurvedische kruidenleer geeft hoog op van zware metalen en andere giftige ingrediënten. Onze eigen Voedsel en Waren-autoriteit waarschuwt dan ook dat de middelen “hoge gehaltes lood, arseen of kwik [kunnen] bevatten. De consumptie van deze stoffen kan leiden tot zeer ernstige buikkrampen, bloedarmoede en nierfalen. Ook kan schade aan zenuwen en bloedvaten optreden”. Marie Prins zette de Ayurvedische kruidenleer op de rij. Er is geen onderzoek dat de werkzaamheid van Ayuvedische middelen aantoont. Ook Yoga is niet zonder risico, schreven we op Kloptdatwel. Het is kortom nog niet duidelijk hoe de nieuwe minister zijn ambitie om India vrij te maken van ziektes zal realiseren. Via PvE, Agnes Tieben, Dirk Koppenaal. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

India heeft een minister van Yoga en Ayurveda 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.