‘In Frankrijk wordt het gebruik van wifi verboden in kinderdagverblijven en andere instellingen voor kinderen onder de 3 jaar’. Dat meldt Kinderopvang Totaal op 9 februari, De Automatiseringsgids meldt dat ook in sommige Belgische steden wifi is verbannen van kinderdagverblijven en scholen.

Ondanks allerlei tegenstrijdige info op het internet ontbreekt bewijs dat wifi schadelijk is. Kloptdatwel legde eerder uit dat schade door wifi uiterst onaannemelijk is omdat deze onvoldoende energie bevat om chemische verbindingen te verbreken. KDW: ‘Als straling van Wi-Fi al een negatief effect zou hebben, moet dat via een omweg plaatsvinden. Dat is niet bij voorbaat uitgesloten, maar sterke aanwijzingen zijn daarvoor niet gevonden. In de praktijk is het stralingsniveau van Wi-Fi netwerken vaak zelfs lager dan de achtergrondstraling in vergelijkbare omgevingen zonder Wi-Fi (lees ‘Banning Wi-Fi from schools‘ voor meer informatie)’.

Wifi op Franse lagere scholen mag nog wel, anders zouden de kinderen computers en internet niet kunnen gebruiken. Daar lezen ze dan misschien wel weer de alarmverhalen over Wifi-straling. Tja. Via BV. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Geen bewijs - Wifi toch verboden in Franse kinderdagverblijven. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.