We berichtten eerder dat de website van SG in Delft op zwart stond na ophef over een SG-lezing (op maandag 16 maart) waarin homeopaten een kritiekloos podium wordt geboden. Inmiddels is de website gedeeltelijk ‘hersteld’ en verwijst deze nu automatisch naar de facebook-pagina van SG Delft waar nog steeds dezelfde teksten zijn te vinden over de homeopathie-lezing die eerder op de website van SG waren te zien. De kans lijkt ons groot dat er sprake was van een toevallige samenloop van omstandigheden.

Ik ben wel benieuwd hoe de universiteit in Delft denkt over de lezing en de onzintekst op de website van SG in Delft waarin ten onrechte wordt beweerd dat wetenschappelijk onderzoek bewijst dat homeopathie net zo werkzaam is als reguliere geneesmiddelen en dat onderzoek dat homeopathie diskwalificeert zou berusten op bedrog.

Wij houden ons liever bij de conclusie die de Australische National Health and Medical Research Council vorige week publiceerde: ’there were no health conditions for which there was reliable evidence that homeopathy was effective. No good-quality, well-designed studies with enough participants for a meaningful result reported either that homeopathy caused greater health improvements than placebo, or caused health improvements equal to those of another treatment’. Pepijn van Erp legt op rbutr verder uit hoe het zit. GJvtL.

Steun Kloptdatwel

Website Studium Generale Delft verwijst nu naar Facebookpagina met onzin over homeopathie 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.