CERN medewerker gebruikt The Force om beker koffie op te warmen.

CERN medewerker gebruikt The Force om kop koffie op te warmen.

Een paar dagen geleden, op 1 april, kwam het onderzoeksinstituut CERN met een opzienbarende mededeling: het bestaan van ‘the force’, bekend uit het Star Wars-universum, kon worden bevestigd. Volgens CERN: ‘Researchers at the Large Hadron Collider just recently started testing the accelerator for running at the higher energy of 13 TeV, and already they have found new insights into the fundamental structure of the universe. Though four fundamental forces  – the strong force, the weak force, the electromagnetic force and gravity – have been well documented and confirmed in experiments over the years, CERN announced today the first unequivocal evidence for the Force. “Very impressive, this result is,” said a diminutive green spokesperson for the laboratory’.

Steun Kloptdatwel

Melige (maar wel leuke) 1 april grap: CERN bevestigt het bestaan van 'the force'. 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.