Anjali Jain MD

Anjali Jain MD

Het vaccin voor bof, mazelen en rode hond (het BMR-vaccin, MMR in het Engels) is onder 100.000 kinderen onderzocht en de conclusie is duidelijk: het vaccin leidt niet tot toename van autisme. Dat geldt ook voor kinderen met een verhoogd risico op autisme omdat bij een broertje of een zusje al de diagnose autisme was gesteld. Persbureau Reuters citeert de leider van het onderzoek: “Even for children who are high-risk, the vaccine does not play a role,” said lead author Dr. Anjali Jain of healthcare consulting firm The Lewin Group in Falls Church, Virginia. “We don’t know what does unfortunately, but it’s not the MMR vaccine.”

In 1998 publiceerde The Lancet een artikel waarin een relatie werd gelegd tussen het BMR-vaccin en autisme. The Lancet trok het artikel later in omdat het onderzoek niet klopte. Het onderzoek van Anjali Jain het zoveelste in een lange rij dat geen relatie vindt tussen het BMR-vaccin en autisme. Nieuw aan dit onderzoek is dat deze conclusie nu ook van toepassing kan worden verklaard op kinderen met een verhoogd autisme-risico.

De onderzoeksresultaten zouden geruststellend moeten zijn voor ouders die zich zorgen maken over vaccinaties. Maar bezorgde ouders worden nog steeds op het verkeerde been gezet door de antivax-beweging. De Nederlandse exponent van die beweging, de Vereniging Kritisch Prikken heeft b.v. deze desinformatie nog steeds op de website staan: ‘Onlangs is er voor het eerst een uitspraak geweest van de rechter in Amerika dat, in een specifiek geval (Hannah Poling), regressief autisme veroorzaakt wordt door vaccinaties. Nog recenter tevens in Engeland met betrekking tot een claim dat een BMR-vaccinatie tot autisme heeft geleid (Robert Fletcher). Een mijlpaal!’. Plompverloren beweert NVKP (zich daarbij o.a. baserend op het door The Lancet ingetrokken artikel): ‘vaccinatie wordt wel een interessante kandidaat als een van de mogelijke factoren voor het ontwikkelen van autisme’. Wanneer stoppen ze daar nu eens mee?

Steun Kloptdatwel

BMR-vaccin veroorzaakt geen autisme. Waarom jokt "Kritisch Prikken" hierover nog steeds op haar website? 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.