De Weense afdeling van GWUP, die Gesellschaft für Kritisches Denken, reikt vanavond al weer voor de vijfde keer hun prijs voor de grootste onzinverkoper in het Duitse taalgebied uit. De genomineerden zijn dit jaar:

Jim Humbledeze schurk kennen we wel, hij is de bedenker van MMS als geneesmiddel tegen zo’n beetje elk denkbare aandoening dat hij via zijn sekte ‘Genesis II’ promoot.

Stefan Lanka – ook een bekende hier op Kloptdatwel? De antivaccinant loofde 100.000 euro uit voor iemand die het bewijs kon leveren dat het mazelenvirus überhaupt bestaat. Hij verloor hierover een rechtszaak en moet dokken, maar dat is nog niet gebeurd. Hij schijnt nu gezocht te worden door de Duitse justititie.

Susanne Winter – parlementslid voor de Freiheitlichen Partei Österreichs (FPÖ). Zij gelooft niet in klimaatopwarming en zou op haar Facebook pagina ook regelmatig allerlei pseudowetenschappelijke nonsens over vrije energie en perpetuum mobiles verspreiden.

Uitreiking te volgen via http://goldenesbrett.guru/

PS ook een positieve prijs: Ben Goldacre wordt onderscheiden voor zijn gehele oeuvre. Oeps, te snel gelezen. Goldacre deelt juist een ‘prijs’ uit aan een erge kwakzalver met lange staat van kwalijke dienst (Matthias Rath kreeg ‘m).

goldensbrett2015

Steun Kloptdatwel

Gouden Bord voor de Kop 2015 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.