Verontrustend nieuws uit de Daily Mail: in Sharm El-Sheik duikt weer een variant op van de waardeloze wichelroede die ingezet wordt als bomdetector. Wie dacht dat er met de veroordeling van James McCormick een einde zou zijn gekomen aan dit gebruik van het apparaat dat slechts een wiebelende antenne in een plastic houder is, had het dus mis. De versie die nu in Sharm El-Sheikh op de foto is gezet, lijkt als twee druppels water op de versie (C-Fast) die vorig jaar in het nieuws kwam in Egypte als middel om hepatitis C op te sporen – en hiv/aids – en malaria. Het zogenaamde onderzoek naar dit schandaal is vast nooit serieus van de grond gekomen, omdat er diverse hoge legerofficieren bij betrokken zijn. En nu duikt het onding dus weer op om toeristen een vals gevoel van veiligheid te geven.

Zie voor foto’s het artikel in de Daily Mail.