Op zaterdag 7 mei zal om 20:00 uur in debat centrum De Balie in Amsterdam “My Scientology Movie” van BBC-documentairemaker Louis Theroux worden vertoond. In de film probeert Theroux binnen te komen bij het hoofdkwartier van de sekte in Californië en een interview te krijgen met de leider David Miscavige. Tijdens het maken van de documentaire wordt Theroux echter lastiggevallen door leden van de sekte op manieren die ook worden beschreven in het boek en de documentaire “Going Clear”. Hij komt er zelfs achter dat Scientology ook een film maakt over hem.

Theroux maakte eerder documentaires over religieuze sektes zoals de Westboro Baptist Church waar ik vorig jaar al een stuk over schreef.

My_Scientology_Movie_web_3

De vertoning van de film wordt vooraf gegaan door een vraaggesprek met Rinke Verkerk en Victor Vlam. Rinke Verkerk is journalist (o.a. De Volkskrant, Het Parool) en ging voor het VARA-programma Rambam 4 maanden undercover bij Scientology Nederland. Victor Vlam (Debatrix) is communicatie expert en Amerika-kenner.

Leden van stichting Skepsis kunnen met korting naar deze avond door gebruik te maken van de code die zij in hun mailbox krijgen.

Voor kaartverkoop en meer informatie kunt u terecht op de website van De Balie .

Zondagavond 1 Mei is Louis Theroux in Amsterdam voor de première van zijn documentaire in Nederland. Theroux en regisseur John Dower worden geïnterviewd door Arjen Lubach in Eye te Amsterdam. Kaartjes hiervoor waren binnen enkele minuten uitverkocht maar De Balie heeft een livestream in hun grote zaal om 20:50. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Steun Kloptdatwel

Scientology documentaire Louis Theroux in De Balie in Amsterdam 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.