De Weense afdeling van GWUP, die Gesellschaft für Kritisches Denken, heeft hun prijs voor de grootste onzinverkoper in het Duitse taalgebied toegekend aan Ryke Geerd Hamer

rykegeerdhamerHamer is een ontspoorde Duitse arts. Volgens hem zijn er helemaal geen medicijnen nodig om kanker te genezen. Hamer ziet kanker namelijk als het gevolg van een traumatische gebeurtenis, en om er van te genezen moet de patiënt het ‘conflict’ op te lossen. Met zijn behandelingen heeft hij een flink aantal slachtoffers gemaakt, wat hem diverse malen op gevangenisstraf is komen te staan in meerdere Europese landen. Inmiddels leeft hij in Noorwegen, veilig net buiten de Europese Unie. Zijn Germaanse Nieuwe Geneeskunde kent vreemdgenoeg nog steeds een grote schare aanhangers.

Meer over Hamer op de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij: Ryke Geerd Hamer – Germaanse Nieuwe Gevaarlijke Kwakzalverij 25 jaar (Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalver, 2008) en op de website PSIRAM, waar ook meer te lezen is over het antisemitisme van Hamer.

De onlangs in opspraak geraakte praktij van Heilpraktiker Klaus Ross was ook genomineerd, maar moest het dus afleggen tegen Hamer. Ook bij kwakzalvers is er nog altijd baas boven baas.

goudenbord2016-hamer

Steun Kloptdatwel

Gouden Bord voor Ryke Geerd Hamer 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.