Iedereen kent wel een aantal ‘broodjes aap’, meestal compleet verzonnen verhalen die als waar gebeurd worden doorverteld. Sommige hebben een oorsprong die vele jaren teruggaat, en vaak beginnen ze enigszins aangepast weer aan een nieuwe leven. Richting kerst kom je bijvoorbeeld het verhaal rondom de vermeende giftigheid van de kerststerren weer regelmatig tegen. Peter Burger, docent bij de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden, doet er serieus onderzoek naar en voor de ‘Universiteit van Nederland’ gaf hij een korte voordracht over het fenomeen. Burger’s website “De Gestolen Grootmoeder” is een regelmatig bezoek waard.

Steun Kloptdatwel

Hardnekkige broodjeaapverhalen 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.