Pas op voor satanische rozenkransen 1De Illuminati zijn weer eens lekker bezig met hun verderfelijke praktijken. Nu op de Filipijnen, waar ze brave katholieken proberen te verleiden om te bidden met satanische rozenkransen die ze gratis verspreiden. Deze rozenkransen zijn gewijd door het kwade, en als je er per ongeluk mee aan de gang gaat, zul je gevolgd worden door kwade geesten. Althans, dat beweerde Father Ambrosio Nonato Legaspi, exorcist van het Diocees Novaliches, in een radiouitzending op 7 augustus jl.

De waarschuwing van deze vrome heer kreeg meer aandacht toen de website van de Katholieke Bisschopsconferentie van de Filipijnen er op 4 september aandacht aan besteedde. Daarna ging het verhaal snel rond op het internet. Niet zo duidelijk uit alle berichten wordt wat er dan mis zou zijn met die rozenkransen en hoe je dat kunt zien.
In de radiouitzending legde Legaspi echter uit dat het gaat om plastic rozenkransen die al minstens sinds 2004 wereldwijd opduiken en ook wel als ‘New Age Rosary’ worden aangeboden (zie bericht op de website van het Diocees nav de ophef). Het zijn gewoon goedkope prullen die in China gefabriceerd zijn.

Dit filmpje van een paar jaar terug legt uit wat er allemaal voor verborgen symboliek op de kruisjes te vinden is:

De geruchten over het satanische karakter ontstonden vermoedelijk in Medjugorje, een bedevaartsoord in Bosnië en Herzegovina. In de comments op het weblog van ene Joseph Sciambra vertelt een reaguurder dat deze rozenkransen oorspronkelijk gemaakt werden door een Italiaans familiebedrijfje en dat de gebruikte symbolen vrij standaard zijn in Italië. Door de valse geruchten ging het bedrijf echter over de kop. De mallen zullen wel opgekocht zijn door iemand die de rozenkransen tegenwoordig in China laat vervaardigen.

Steun Kloptdatwel

Pas op voor satanische rozenkransen 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.