Skepsiscongres 2018 - tussen hemel en aarde 5Op zaterdag 3 november houdt Stichting Skepsis haar jaarlijkse congres. Dit keer in Amersfoort. De sprekers gaan in op de platte aarde, ufo’s en het vreemde gebruik van wetenschappelijke termen om onwetenschappelijke uitingen te voorzien van een vernislaagje van geloofwaardigheid. 

Inschrijven kan op de website van Skepsis en daar kunt u ook het uitgebreide programma vinden. Hier alleen even in het kort wie er komen spreken:

  • Skeptisch atheïstisch activist Seth Andrews zal vanuit de zaal via een videoverbinding professor Dan Batcheldor (Florida Institute of Technology) interviewen over het platteaardegeloof dat recent weer in opmars lijkt;
  • De Belgische skepticus Johan Braeckman komt spreken over ufo’s en vermeende bezoeken aan de aarde door buitenaardse beschavingen;
  • Wetenschapsjournalist George van Hal zal laten zien dat je best kunt nadenken over wat er mogelijk meer is tussen hemel en aarde zonder direct te vervallen in onzinnige theoriëen (science fiction!);
  • Julia Cramer werkt bij QuTech, hét quantuminstituut van de TU Delft en zal het hebben over hoe termen als ‘quantum’ vaak worden gebruikt om vreemde ideeën te promoten.

Steun Kloptdatwel

Skepsiscongres 2018 - tussen hemel en aarde 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.