Koning Kwakzalver 1Vandaag maken we even kennis met Stephen Kwasi Oduro ook bekend als Koning Barima Asamoah Kofi de Vierde of Bishop Barima van de Genesis II Church. Een gevaarlijke kwakzalver.

Barima is een van de Ghanese chiefs woonachtig in Nederland. Een artikel uit 2009 in het Parool geeft meer achtergrond: In de Bijlmer: Koning heeft het prima. Hij werkte blijkbaar enige tijd bij de GGD in Amsterdam:

In het dagelijks leven is koning Barima gezondheidswerker bij de Amsterdamse GGD. De combinatie maakt van hem een gewilde gast bij de Ghanese zenders in de grote steden, waar hij als radiodokter voorlichting geeft over diabetes, hoge bloeddruk en psychische klachten. Ook daarbij is ruimte voor de eeuwenoude Afrikaanse tradities.

Intussen is hij niet bepaald gezondheidsbevorderend bezig en propageert meneer naast de eeuwenoude Afrikaanse tradities ook moderne kwakzalverij. Hij is ingetreden in de Genesis II Church, de sekte die het kwakzalversmiddel MMS inzet tegen elke denkbare aandoening. Een gevaarlijke praktijk, want MMS is in feite een bleekmiddel en maakt geen onderscheid tussen zieke en gezonde cellen.

De Ierse kwakzalverbestrijder Fiona Pettit O’Leary laat op haar blog zien wat Barima in Ghana uitvreet: hij geeft MMS aan kinderen in een weeshuis. Zij sprak Barima er ook telefonisch over. In een gesprekje met Archbishop Mark Grenon (inmiddels in feite de grote baas van de MMS-sekte, oprichter Jim Humble is er nog wel op de achtergrond), vertelt Barima dat hij ook in Nederland mensen behandelt (vanaf 10:10).

In juni 2018 behaalde Barima een ‘PhD’ aan een Californische naturopaten opleiding, inclusief quasi promotieceremonie. In zijn betoog vertelt hij allerlei onzin over vaccinaties en steekt natuurlijk de loftrompet over MMS, o.a. aan de hand van testimonials van tevreden patiënten, en hij presenteert volstrekt idiote theorieën over hoe het middel zou werken.

Sinds zijn ‘promotie’ hanteert hij dit visitekaartje:

Koning Kwakzalver 2

Visitekaartje van Barima/Oduro met valse doctorstitel (via zijn Facebook-pagina)

De echte liefhebber kan nog proberen chocola te maken van zijn Youtube video met de titel ‘The Depopulation Agenda or Why are “they” trying to kill us‘. Wat hij precies vertelt, kan ik niet volgen, maar de slides die hij toont zijn genoeg om een indruk te krijgen in welke bizarre complottheorieën hij allemaal gelooft. Laten we maar hopen dat hij niet al te veel invloed heeft op de Ghanese gemeenschap in Nederland.

Steun Kloptdatwel

Koning Kwakzalver 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.