Prominente Belgische skepticus Wim Betz overleden 1

Wim Betz, 1943-2019 (foto: J. van Giel | Wikimedia Commons)

Van onze Belgische skeptische vrienden van SKEPP  (de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale) komt het droevige nieuws dat Wim Betz afgelopen zaterdag is overleden, hij was een van de oprichters van SKEPP en later erevoorzitter. Betz was emeritus-hoogleraar huisartsgeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel.

Vooral op het gebied van de bestrijding van kwakzalverij was Betz erg actief en hij had enorme kennis op dat terrein.  De Vereniging tegen de Kwakzalverij eerde hem in 2011 met de Gebroeders Bruinsma Erepenning. En in 2012 kreeg hij de Outstanding Skeptics Award van de Europese Raad van Skeptische Organisaties (ECSO).

Bij het ontvangst nemen van dat laatste eerbetoon hield Betz onderstaande lezing (al eens eerder op Kloptdatwel gedeeld), waarin hij uitleg geeft over hoe homeopaten op slinkse wijze hebben getracht erkenning te krijgen via wetgeving in Europa.

Steun Kloptdatwel

Prominente Belgische skepticus Wim Betz overleden 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.