Bij complotkrantje De Andere Krant lijken ze een beetje gefrustreerd te zijn dat hun zestien pagina’s tellende 9/11 editie nog geen aandacht heeft gekregen in wat dan heet de mainstream media. Hier op Kloptdatwel schreef ik wel een stukje over de prijsvraag van de Stichting 11 September die er in staat en op Twitter en de Facebookpagina van Kloptdatwel maakte ik een paar opmerkingen over het interview met Coen Vermeeren. Alleen dat levert ons al de erkenning als ‘professionele complotontkenners’ op!

Kloptdatwel eindelijk erkend als 'professionele complotontkenners' 5

Ik weet niet of ze bij De Andere Krant inzien hoe ironisch dit is. Complotflodderaanhangers halen nogal eens de mythe van stal dat de CIA zo’n beetje de term complotdenker (‘conspiracy theorist’) bedacht heeft om ze daarmee zo negatief weg te zetten dat ieder weldenkend mens (en zeker de mainstream media) het wel uit zijn hoofd zou laten om hun complotflodders serieus te nemen.  En dan introduceren ze nu zelf het frame ‘complotontkenner’ om maar niet in discussie te gaan met juist die mensen die nog wel de moeite nemen om serieus hun ideetjes te onderzoeken.

Steun Kloptdatwel

Kloptdatwel eindelijk erkend als 'professionele complotontkenners' 6Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.