Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft dan eindelijk de originele bestanden vrijgegeven van de ongeïdentificeerde objecten die eind 2017 voor nieuws zorgden (zie: Commercieel UFO-onderzoek). De video’s, opgenomen door marinepiloten, waren indertijd beschikbaar gekomen via een lek, de authenticiteit heeft eigenlijk nooit ter discussie gestaan.

De US Navy is dan nu uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat officieel vrijgeven van de beelden geen gevoelige informatie weggeeft en eventueel onderzoek naar nieuwe voorvallen niet belemmert. Een van de video’s was trouwens al sinds 2007 bekend.

Hebben we wat aan de officiële beelden? Volgens Mick West van Metabunk is alleen de bitrate wat hoger dan die van de video’s die al beschikbaar waren gekomen via Tom DeLonges To The Stars Academy. Verder blijven de (gedeeltelijke) verklaringen die al snel na het lekken van de beelden in 2017 gevonden werden overeind staan.

Bericht op Metabubk met links naar alle relevante discussies over de video’s: Explained: New Navy UFO Videos.

Het officieel vrijgeven van de beelden is voor talloze media aanleiding om er weer aandacht aan te geven, terwijl er feitelijk niets nieuws is te melden. Ook de NOS maakt er een spannend verhaaltje van en nodigt dan Alex Griffioen en Bram Roza van UFO Meldpunt Nederland uit als ‘deskundigen’, die blijkens het commentaar dat ze geven volstrekt niet op de hoogte zijn van de verklaringen die vanuit skeptische hoek al jaren terug zijn gegeven. Tamelijk gênant, niet?

 

Steun Kloptdatwel

Al bekende ufo-video's nu officieel vrijgegeven door Pentagon 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.