Vanavond komt NASA met een persconferentie

to discuss an astrobiology finding that will impact the search for evidence of extraterrestrial life. Astrobiology is the study of the origin, evolution, distribution and future of life in the universe.

The news conference will be held at the NASA Headquarters auditorium at 300 E St. SW, in Washington. It will be broadcast live on NASA Television and streamed on the agency’s website at http://www.nasa.gov.

Lees het persbericht hier.

De persconferentie kan live gevolgd worden op 2 pm EST –> rond 20:00 Nederlandse tijd.

Wij zijn heel benieuwd. Op Nu.nl werd al gespeculeerd dat het in verband met de sprekers te maken zou hebben met een vinding van leven op Mars. Mogelijk dat de huidige Mars-reizigers (blogpost van gister) eindelijk hun bevestiging zullen krijgen. Maar ik denk het niet ;).

Wat een goede mogelijkheid lijkt is dat er (aanwijzingen voor) leven is gevonden (op aarde) op basis van arsenicum. Zie deze aflevering van Labyrint, waarin een van de sprekers van vanavond (Felisa Wolfe-Simon) uitgebreid over haar onderzoek wordt geïnterviewd.

Felise Wolfe-Simon stelt dat wij in principe alleen naar buitenaards leven zoeken op een manier die wij al kennen. Als er leven mogelijk is op basis van arsenicum dan zoeken we mogelijk op verkeerde plekken.

De Mars Rover genaamd ‘Spirit‘ is een van de op Mars gelandde robots die daar onderzoek deed. Misschien als hij zijn testen had gedaan op plekken waar veel arsenicum aanwezig was hadden we misschien nu al bijzondere ontdekkingen gedaan. Hij bleef trouwens veel langer werken  dan gepland (ruim 21 keer langer dan de verwachting was). XKCD maakte er onderstaande comic over.

NASA: vinding met impact op zoektocht naar buitenaards leven 1

Steun Kloptdatwel

NASA: vinding met impact op zoektocht naar buitenaards leven 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.