Andrew Wakefield, de man die ‘bewijs’ leverde dat vaccinaties autisme zouden kunnen veroorzaken, is ontmaskerd als fraudeur. Hier een stukje uit het Skepsisblog dat Jan Willem Nienhuys op 07-01-11 schreef:

Het verhaal dat vaccinatie (in het bijzonder de gecombineerde vaccinatie tegen bof, mazelen en rode hond) autisme kan veroorzaken gaat allemaal terug op een onderzoek van de arts Andrew Wakefield uit 1998. Dat onderzoek was al dubieus. Maar nu blijkt dat Wakefield (die betaald werd door een letselschadeadvocaat om dit bewijs te leveren) gewoon willens en wetens gefraudeerd heeft. Het resultaat is dat vele angstige ouders afzagen van vaccinatie, met voorspelbaar ziekte en dood als gevolg. Wakefield vindt zichzelf een slachtoffer van de journalist Brian Deer (foto) die erachter kwam, en die, zo stelt Wakefield, wordt betaald (door Big Pharma) (…)
Lees hier verder.

Toen het nieuws over deze fraude uitkwam, werd Meryl Dorey, voorzitter van het Australian Vaccination Network (een antivaccinatieclub in Australië) daarover gebeld door Tracey Spicer van radio 2UE. Dat liep niet helemaal lekker, luister even mee: