Het gaat niet geweldig met Steve Jobs, de man achter Apple: hij zou kanker hebben en schreef in een e-mail 17 januari jongstleden dat hij een tijdje met medische verlof gaat zodat hij zich kan focussen op zijn gezondheid.

Een pizzakoerier en webdesigner genaamd “Mark” uit Canada heeft nu een site gemaakt om Steve Jobs te redden. Op de site kan je een suggestie achterlaten over hoe Steve Jobs zou kunnen genezen.

Help Steve Jobs 1

Misschien is dit Mark’s idee van ‘the wisdom of crowds’. In elk geval levert het een hoop zinloze suggesties op. Zoals nummer 26, waar de eerste zin klaarblijkelijk DE belangrijkste is:

THIS is really important. Burn an ounce of this stuff on the little charcoal rocks you buy in an incence shop.
Do this, daily.

Jammer dat de beste man er niet bij vertelt wat er dan verbrand moet worden…

Verder gebruikelijke onzin zoals roken van marihuana omdat je erdoor te weten komt wat wel en niet helpt, drinken van sapjes zoals bijvoorbeeld broccoli-sap (wel minimaal 10 glazen per dag), omega-3-pillen, kristallen, baden in zoutwater, naar de sauna want dan zweet je je gifstoffen eruit, een strikt dieet van rauw voedsel of een vegetarisch dieet, een goeroe in India zou hem compleet kunnen genezen, weer een ander zegt ayurveda, of anders zonnebloemolie et cetera.

De meest aandoenlijke vond ik toch wel deze:

I posted a comment about human milk a few minutes ago and completely forgot that Steve needs to stay away from Bovine products (Beef, Milk, or anything that is derived from Bovine products) The bovine milk contains a human growth hormone that causes cells in the human body to multiply (grow) quicker than normal. Obviously they have the same effect on cancer cells. If you can keep away from Bovine products and rather consume human milk for awhile I am sure that you will begin to see an improvement. If you need something to put in your coffee, use goats milk. I am not a doctor and I have never tried the above it just makes sense when I read it a couple of years ago on the internet somewhere.

Ah kijk, het oude en erg overtuigende ‘het-klonk-goed-toen-ik-het-jaren-geleden-ergens-op-internet-las’-argument.

De enige suggestie gedaan door iemand die in elk geval een coherent verhaal hield over witte bloedlichaampjes en vaccinaties en proteïnemarkers  et cetera, zegt dat hij een werknemer is bij Apple en sluit weer lekker betrouwbaar af met:

Contact Details
They’ll find me if they need me. Apple

Stel dat je echt gelooft dat je dé oplossing hebt… dan zorg je er toch voor dat men je kan vinden? Het zal wel aan mij liggen. Lees de suggestie zelf hier; hopelijk kan een arts in de comments reageren waarom ook dit verhaal niet kan, want het lijkt mij allemaal net iets te makkelijk.

Mark bedoelt het vast ontzettend goed, maar het idee dat dit soort websites iemands leven echt zullen redden is wat mij betreft een iets te simplistische kijk op het leven.

Steun Kloptdatwel

Help Steve Jobs 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.