Perez Hilton over Tom Cruise en scientology 1

Katie Holmes (uit blogpost van Perez Hilton)

Het celebrity roddelblog van Perez Hilton (‘celebrity juice, not from concentrate’) plaatste op 9 februari 2011 een blogpost over de speciale bus die Scientology-leden bouwden voor Tom Cruise. Ook schreef Perez Hilton over het politieonderzoek tegen Scientology en over het artikel in The New Yorker waarover kloptdatwel vorige week schreef.

Perez Hilton runt een van de best bezochte blogs ter wereld en het is opmerkelijk dat hij  Scientology op de korrel neemt. Perez heeft altijd veel nieuwtjes. Met een kenmerkende, licht ironische stijl doet hij verslag van het leven van de celebrity’s. Foto’s met teksten van Perez erop zijn zijn handelsmerk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook wel eens op PH lees over de avonturen van Britney of Bono. Je kunt nu eenmaal niet ieder moment de NRC lezen.

Perez Hilton vertelde op 9 februari dat Tom Cruise een speciale bus had laten bouwen voor zijn vrouw, Katie Holmes, zodat ze een plek heeft voor haar Scientology-studie. Scientology-leden moeten veel studeren en naar het schijnt dure cursussen volgen om te promoveren naar een hoger level in de kerk.

Perez citeert uit een mail die een voormalige medewerker van Scientology, Mark Rathbun, onlangs heeft laten lekken. Rathbun trad een paar jaar geleden uit de Scientology-kerk. In de mail staat dat Tom Cruise erg enthousiast was over de luxe bus die de kerkleden voor hem hadden gebouwd. Tom Cruise had nog wel wat wensen en hij wilde geen voet in de bus zetten als kerkleider Miscavige (de ‘Chairman of the Board’)  niet eerst de bus van binnen had bekeken. Lees de interne Scientology-mail mee:

“Mr. Cruise arrived at the Bluebird yesterday on set and said that it was awesome — the interior upgrades and audio visual. He requested that a space be figured out for placement of slippers in the front of Silver Screen as he does not want any shoes on the carpet. This is figured out; there is a drawer right at the entrance which can be used for this. He [Cruise] also stated that no one will be allowed to enter Silver Screen other than his personal assistants. He really liked the message system and asked if he could have it such that he can send out messages as well – i.e. be able to type a message. This was programmed through the night so that this can be installed and tested today before he gets to the set. Mr. Cruise also said that when Silver Screen arrives – he is not going to set foot in it unless COB [Chairman of the Board] has been in it first.”

Ook een dag eerder schreef Perez Hilton over  Tom Cruise en de schandalen die ook The New Yorker over Scientology had gemeld (zie kloptdatwel 22/2). Zie de kopie van de blogpost van Perez hierna. De Scientology-kerk en Tom Cruise ontkennen alle aantijgingen die Perez de wereld in stuurde.

Perez Hilton over Tom Cruise en scientology 2

Steun Kloptdatwel

Perez Hilton over Tom Cruise en scientology 3Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.