Voor het geval we vandaag toch niet vergaan: stel je hebt een gesprek over het einde van de wereld en stel dat je gesprekspartner volledig overtuigd is dat we met z’n allen in 2012 het loodje gaan leggen (aangezien het niet vandaag gebeurde, dan toch zeker wel de volgende voorspelling, immers, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst toch?). Dan kan het handig zijn om van te voren wat regeltjes op te stellen voordat je in een zinloos gesprek belandt.

Daarvoor is deze handige flowchart. Stap 1: kan je iets bedenken waardoor je van gedachten zou kunnen veranderen? Nee? Dan kan je direct stoppen met het gesprek, want dat is geen discussie.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je hem gebruikt voor gesprekken die bedoelt zijn als discussie. Zoals men op de website 22words.com al zegt: je moet hem dus niet gebruiken als je met je vriend of vriendin in de clinch ligt. Dat maakt het er vast niet beter op ;).


Heb je een zinloos gesprek of is het een echte discussie? 1

De originele bron – Atheistresource.com

Steun Kloptdatwel

Heb je een zinloos gesprek of is het een echte discussie? 2Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.