Het televisie programma Uitgesproken EO ging 29 maart jongstleden het gesprek aan met eindtijd-gelovigen, mensen die geloven dat het einde van de wereld nabij is.

Een groep van zulke gelovigen noemen zichzelf de Wachters van de nacht en wonen op een boerderij in Aalten, zo’n 200 kilometer van de kust, in de Achterhoek. Karin Houwers, bewoonster van, is ervan overtuigd dat haar boerderij het zal overleven wanneer de tsunami komt. Zij heeft dat direct van God te horen gekregen, die zou hebben gezegd: “Aalten wordt een kustplaats”. Zij heeft het dus niet van Jomanda. Ondertussen bereiden zij en nog 12 anderen (2 kinderen) zich hard voor op het komende onheil door voedsel op te slaan en het land te bewerken om zelfvoorzienend te zijn als de ramp zich heeft voltrokken. Er is plaats voor zo’n 100-150 personen, dus als er meer mensen zijn die vertrouwen hebben in de stem die Houwers in haar hoofd heeft gehoord dan kan diegene erheen trekken.

Een van de andere eindtijd-gelovigen is Johan Oldenkamp. Volgens hem is in juli 2012 “de schepping klaar”. Hij hoopt dat de mensen dan jubelend de straat op gaan, afscheid nemen van het oude en het nieuwe verwelkomen. De rampen die de afgelopen tijd gebeuren horen bij de eindtijd. Deze rampen worden volgens hem veroorzaakt door de machthebbers van de aarde. Dat doen ze via de HAARP waar Kloptdatwel in maart ook al kort over schreef, een stel antennes waarmee de hogere atmosfeer wordt onderzocht maar volgens Oldenkamp gebruikt wordt om het weer te beïnvloeden en de tektonische platen in trilling te brengen om aardbevingen te veroorzaken.

De derde eindtijd-gelovige in het programma is evangelist Frank Ouweneel die zegt dat de aardbeving in Japan, de tsunami én de problemen met de kerncentrales eindtijdverschijnselen zijn volgens Openbaring 16.

De gebeurtenissen van de laatste 13 maanden die maken het zo reëel dat hij snel komt [het einde, red.], dat is gewoon angstig.

Ouweneel gelooft overigens niets van de boodschap die Houwers heeft ontvangen. God zou geen boodschappen doorgeven die niet in de bijbel staan.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Ze zijn er allemaal van ovetuigd dat het ‘binnenkort’ gaat gebeuren, dus ik hoop dat ze in 2013 nog eens geïnterviewd worden. Ik ben erg benieuwd naar hun reactie als ze deze uitzending dan terugzien.

Zeggen dat er ‘in de toekomst’ iets ergs gaat gebeuren is makkelijk want uiteindelijk zal je toch wel gelijk krijgen, zo is het leven nu eenmaal en je daar enigszins op voorbereiden kan ook geen kwaad. Maar zonder fatsoenlijk bewijs het einde der tijden verkondigen en mensen daarmee angst aan te jagen of beweren dat er mensen zijn die aardbevingen zoals die in Japan moedwillig veroorzaken vind ik te ver gaan. En als er iemand in je omgeving is die stemmen hoort dan is het wellicht prettig om te weten dat er gespecialiseerde kenniscentra bestaan voor mensen met auditieve hallucinaties. Je moet het dus wel serieus nemen maar door bijvoorbeeld een gesprek met de huisarts te regelen en niet door volledig mee te gaan in wat de stem zegt.

 

Steun Kloptdatwel

Wachters van de nacht 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.