Ik start vandaag een nieuwe rubriek bij Kloptdatwel: “De ideeën van”, omdat er nu eenmaal veel interessante mensen bestaan.

Deze eerste keer: Johan Oldenkamp.

Op zijn website www.pateo.nl schrijft hij:

We leven in zeer bijzondere tijden. Alles wat we beleven vormt daarbij een spiegel voor ons, zodat we ons zelf (nog) beter kunnen doorgronden.

We hebben echter een ruim bewustzijn nodig om de essentie van onze spiegelwerkelijkheid goed tot ons te kunnen laten doordringen. In een beperkt bewustzijn denken we dat er een absolute realiteit is, die we objectief zouden kunnen waarnemen. We kunnen dit het verstandsbewustzijn noemen, waarmee we kil en afstandelijk staan ten opzichte van alles en iedereen. Vanuit ons verstandsbewustzijn zien we bovendien de spiegel helemaal niet, en zijn we daardoor de hele dag druk met het achterna rennen van de stimulerende (spiegel-) beelden.

Via onze intuïtie maken we contact met een veel ruimer bewustzijn. Vanuit dit hartsbewustzijn voelen we dat we zelf de bron zijn van alle spiegelbeelden in onze schijnrealiteit. Zodra we de oorsprong van al deze spiegelingen beseffen hoeven we ons ook niet langer druk maken om alles wat ons in die schijnwerkelijkheid niet (langer) bevalt. Want van alles dat ons niet aanstaat, vinden we de oorzaak in ons zelf. Wie dit alles volledig beseft, die verbetert gewoon zichzelf wanneer de behoefte ontstaat om de ‘wereld’ te verbeteren.

Het online bewustzijnsplatform van Pateo.nl is bedoeld om de sprong van verstands- naar hartsbewustzijn te maken. Eigenlijk is al het materiaal dat via dit platform openbaar wordt gemaakt bedoeld om ons verstand te helpen om te gaan begrijpen dat er een veel ruimer bewustzijn mogelijk is. Bovendien is dit bewustzijn nu heel hard nodig om alle grote problemen die we op deze planeet hebben veroorzaakt te gaan oplossen. Door nu nog langer te blijven hangen op het niveau van verstandsbewustzijn doen we niet alleen ons zelf heel erg veel tekort, maar ook alle andere levensvormen met wie we samen op onze levende moederplaneet mogen wonen. Ook kunnen we alleen (weer) één worden met onze Moeder Terra (of Gaia) nadat we de bewustzijnssprong naar het hart hebben gemaakt.

Liefde is het antwoord op alle vragen. We kunnen al onze grote problemen eenvoudig oplossen vanuit Liefde. Laten we ons bewustzijn afstemmen op ons hart, zodat het vol mag stromen met onvoorwaardelijke Liefde. Vol van Liefde stappen wij het Paradijs binnen, en creëren we Hemel op Aarde. Met dat doel onthult Pateo.nl de heelheid van alles. Veel lees-, kijk- en luisterplezier geweest met alles wat hier wordt aangeboden.

Oldenkamp was al even kort langsgekomen in Wachters van de Nacht, een kort artikel over eindtijdgelovigen die in het programma Uitgesproken EO geïnterviewd worden. Oldenkamp denkt dat in juli 2012 “de schepping klaar is”. Hij hoopt dat de mensen dan jubelend de straat op gaan, afscheid nemen van het oude en het nieuwe verwelkomen.

Oldenkamp is ooit bij De Reünie geweest waarin hij heeft verteld over zijn ideeën:

]http://www.youtube.com/watch?v=KSmY-bCEhRI

Oldenkamp heeft ook een uitgebreide lezing gegeven getiteld “Het Hele (scheppings) Verhaal”. Uit de serie van 15 delen hieronder de eerste.

Wil je de hele serie van 15 delen zien, klik dan hier.

Op de website van Oldenkamp, www.pateo.nl is veel meer informatie te vinden.

Steun Kloptdatwel

De ideeën van: Johan Oldenkamp 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.