Afgelopen vrijdag liet Google weten dat ze op zoek zijn naar auto-completers: mensen die razendsnel kunnen typen en jouw zoekterm aanvullen terwijl je nog aan je eerste woord bezig bent.

In de video zie je Michael Taylor die bij Google gestart is als een spellingscontroleur. Iedere keer wanneer je een zoekopdracht voltooide en er kwam te staan “Bedoelde u…” dan was hij dat. Tegenwoordig vult hij als auto-completer zoekwoorden al aan terwijl mensen hun eerste zoekterm nog aan het typen zijn.

Michael geeft aan dat veel mensen denken dat je een of andere “PhD, computer science, techno-, math magician” moet zijn om bij Google te werken. Maar dat is niet altijd het geval, soms hebben ze ook gewoon mensen nodig die echt heel snel kunnen typen. En helderziend zijn.

Hieronder nog even de eisen:

  • Excellent knowledge of English and at least one other language.
  • Excellent knowledge of grammatical rules (e.g. parts of speech, parsing).
  • Understanding of the search engine space.
  • Proven web search experience.
  • Good typing skills (at least 32,000 WPM).
  • Willingness to travel (in order to provide local autocompletions) or relocate to obscure places like Nauru and Tuvalu to develop knowledge of local news and trends.
  • Certificate in psychic reading strongly preferred: palm, tarot, hypnosis, astrology, numerology, runes and/or auras.

Jammer dat het een 1-aprilgrap betrof. Ik had de door Google op te zetten testen om te zien of iemand echt helderziend is wel willen meemaken.

Steun Kloptdatwel

Helderzienden welkom bij Google 1Waardeer je dit artikel? Je kunt onze site steunen met een financiële bijdrage. Dat waarderen wij dan weer! Een donatie kun je doen via dit betaalverzoek (of klik op de afbeelding hiernaast).

NB de rekening staat op naam van Maarten Koller, formeel eigenaar van deze site.